Halil İbrahim Öztürk, Makedonya’da iz bırakacak

Foto: Başantrenör Ivan Markovski ile birlikte
Makedonya’nın HC Metalurg takımına transfer olan Milli Yıldız, Halil İbrahim Öztürk, Hentbolhaber.Net’e konuştu.

HENTBOLHABER.NET  – Spor Toto Spor Kulübü ile başarılı bir performans gösteren ve sezon hazırlıklarına da Spor Toto’da başlayan Milli Yıldız Halil İbrahim Öztürk, gelecek sezon Makedon ekibi Metalurg forması giyecek.

Metalurg ile iki yıllık sözleşmeye imza atan Halil İbrahim Öztürk, ” Metalurg ile kısa hedeflerim yok. Bu sebeple iki yıllık sözleşme imzaladım. Açıkçası çok heyecanlıyım. Yurt dışında oynamak çocukluk hayallerimden biriydi. İlk hedef gerçekleşti. Şimdi ki hedefim ise Metalurg ile başarılı işler yapmak. Bu nedenle iki yıllık sözleşme imzaladım. Kendime güveniyorum. Türk hentbolunu da en iyi şekilde temsil edeceğimi düşünüyorum hayırlı olsun” dedi.

“Teşekkürler Spor Toto SK”

Öztürk devam eden açıklamalarında, “Metalurg’a transferim sürecinde daha önce Spor Toto ile sözleşme imzalamama rağmen, Avrupa hedefimi gerçekleştirmemde bana çok büyük katkıları olan Kaan Bey, Gökhan Bey, Ecem Hanım ve değerli antrenörlerimize çok teşekkür ederim. Çünkü sezonu birlikte açmıştık. Hepsinin söylediği kariyerin için iyi olacaksa gitmem gerektiğiydi. Spor Toto SK ailesine teşekkür ederim. Bu süreçte kulübüme transfer ücreti kazandırıp gitmekte beni mutlu etti.

“Metalurg’da başarılı olacağıma inanıyorum”

Açıkçası Metalurg gibi bir takımdan gelen bu fırsatı geri çeviremezdim. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Ülkemizi yurt dışında daha önce temsil etmiş ve şu an temsil eden arkadaşlarımız, abi, ablalarımız gibi elimden gelenin en fazlasını yapacağım. Başantrenörümüz Ivan Markovski ile çok iyi işler yapacağımızı düşünüyorum. Tecrübeleri bana fayda sağlayacaktır. Metalurg’da başarılı olacağıma inanıyorum” dedi.

Can Çelebi’ye özel teşekkür

Öztürk son olarak, “En büyük teşekkürü Fransa, Almanya, Hırvatistan liglerinde oynamış sevgili Can Çelebi’ye sakladım. Bu süreçte hep yanımda oldu. 2-3 senedir çok uğraşıyordu. Bu transferin en büyük mimarlarındandır. Kendisine teşekkür ederim.” dedi.

Halil İbrahim Öztürk, dün takımın hazırlık kampına katılarak takımla bir araya geldi ve tanıştı.

Bakmadan Geçme