Halkbank’ın sponsorluğu ve Makedonya’da yaşananlar

EHF EURO 2020 Eleme Grubu maçı öncesi Hentbol Erkek Milli Takımımızın Makedonya’da yaşadıkları camiada üzüntü yarattı.

HENTBOLHABER.NET – EHF 2020 Avrupa Şampiyonası (EHF EURO 2020) Eleme Grubu maçında Makedonya’ya 31-27 mağlup olan Milli Takımımız, mağlubiyetin yanında kaldıkları otelde yaşananlara üzüldü.

Müsabaka boyunca seyirci baskısına rağmen çok iyi bir mücadele sergileyen ve Makedonya’ya zor anlar yaşatan milli takımımız, Halkbank’ın Makedon Milli Takımına maç öncesi sponsor olması, imza töreninin milli maç öncesi yapılması ve Halkbank yöneticilerinin Milli Takımımıza başarı bile dememesi üzüntü yarattı.

Milli Takım sporcuları sosyal medyada konu hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

Sağ Oyun Kurucu Ömer Ozan Arifoğlu, yapmış olduğu paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Dün Türkiye Milli Takım teknik ekibi ve oyuncuları olarak bu habere çok üzüldük fakat bugün maçımız var diye sesimizi çıkarmadık. Bugün iyi mücadele etmemize rağmen maalesef 31-27 mağlup olduk. Halkbank A.D Skopje genel müdürü ve yöneticileri bugün otele gelerek ne bize ne de teknik ekibimize başarılar diledi. Maçtan önce de aynı şekilde başarı dilemediler. Maçtan sonra da otele gelerek yemek esnasında ayak üstü selam verdiler. Uygun bir dille “takımınız yan tarafta” diyerek tepkimizi dile getirdik. Halkbank A.D Skopje Makedonya Milli takımına sponsor olabilir fakat bizim maçtan önce sponsor olmaları etik değildir ve unutulmamalıdır ki Türkiye Halkbank A.Ş,  Halbank A.D. Skopje’nin 99.16% hisselerine sahip olan hakim hissedardır. Türkiye Halk Bankası A.Ş’ye ait hisselerin 51.1% ‘i devletin sahipliğindedir.”

Ayrıca sosyal medya paylaşımlarında Halkbank’ta hesabı olan hentbolcular hesaplarını kapattıracaklarını dile getirdi.

Bakmadan Geçme