Haluk Selim’den hem tebrik hem eleştiri var!

Kadınlar Süper Ligi Play-Off yarı final 5. maçında Muratpaşa Belediyesi SK’ya 28-26 mağlup olarak elenen Trabzon Zağnos SK’da Başkanı Haluk Selim açıklamalarda bulundu.

HENTBOLHABER.NET – Haluk Selim yapmış olduğu açıklamada, 2015-2016 Kadınlar Süper Ligi’nin sonuna yaklaşırken,  öncelikle ülkemizi  Avrupa’da temsil eden Kastamonu Belediyesi GSK’ya  ve Süper Lig’de finale kalan takımlara başarılar dilediğini belirtti.

Selim,  “Bu yıl hedefleri yüksek bir takım olarak  yola çıktık. İkinci sezonumuzda Avrupa Kupalarına katılma hakkı elde ettik. Tüm yönetimime, hocalarıma ve sporcularıma cani gönülden teşekkür ederim.  Özellikle bu yıl kadın hentboluna renk kattığımızı, başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Ancak daha iyi başarılar elde edebilirdik, final oynamak gibi!  Ne yazık ki hentbol camiasında ki yetkililer ile olan diyaloğumuzun az oluşundan olmalı ki, bazen haksızlıklara uğradığımızı düşünüyorum. Bizim gibi başka ekiplerde bu durumlarla karşılaşıyor maalesef. Birilerini ezmekle bir yerlere gelmek, başarı görünse de hentbolu geri götürecektir. Dünkü Muratpaşa Belediyesi SK maçına değinmek istiyorum. Belediye Başkanı ve yetkililerin takımlarına sahip çıkmaları hentbol adına çok güzel. Fakat daha maçın başından sonuna kadar, sadece final uğruna,  taraftarların oyuncularımızın üzerine su atmalarını, sürekli bayan sporcularımıza küfür edilmesini engellemek istemediler.  Hakem arkadaşlarımızın her maçta makul ölçüde hata yapabileceklerini biliyorum. Ancak aldığı karardan vazgeçen ve baskılar karşısında kararını uygulayamayan hakemin nasıl maç yönettiğini gördük. İzmir’de 2.500 kişiyi dışarı çıkaran, Trabzon’da bir kişinin küfüründen dolayı tribünü tamamen boşaltanlar da hakemdi. Muratpaşa’da tribünü değil. 30-40 Kişilik grubu dışarı çıkartmak isteyen hakemler, eşofmanlarını giydi ve o kişilerin dışarı çıkmalarını beklerken, hangi güç bu kararlarından vazgeçirebilir. Bu grubun, sporcuların ve hakemlerin çıkış koridorunun hemen yanına yerleştirilmeleri de kasıtlıdır. Bunlar doğru şeyler değil! Hentbole zarar vermeye devam edecektir. Beni eleştirecek olan olacaktır ama önce bu yıl Zağnos Kadın Hentbol Takımımızın tüm maçlarına baksın. Bir yanlış hareket, hakaret ,küfür yapılmamıştır” dedi.

Haluk Selim son olarak , “Artık önümüzdeki yıl Süper Lig ve Avrupa için çalışmalarımızı yapıyoruz. Teknik heyet ve idareciler olarak en iyi planlamayı yaparak yeni sezona hazırlanacağız. Tekrar finalde ki takımlara ve Kastamonu Belediyesi GSK’ya Avrupa Kupası’nda başarılar dilerim” dedi.


//

Bakmadan Geçme