Hamburg’dan “acı*” tarife

HSV Hamburg, talihsiz serüvenler dizisine dönen sakatlıklara rağmen EHF Kupası’nda finale çıkmayı başardı.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – HSV Hamburg, 2015 Erkekler EHF Kupası’nın ilk finalisti oldu. 2007 yılında aynı kupayı SC Magdeburg ile kazanan tecrübeli kaleci Johannes Bitter*, yarı finaldeki galibiyetin en önemli mimarı oldu.

(*Bitter, İngilizce’de “acı” anlamına gelir)

HSV’nin rakibi Danimarkalı Skjern Handbold son dakikaya kadar oyunu bırakmasa da maç Almanların tartışmasız üstünlüğü ile geçti. Maçın en skorer ismi 6 gol ile Hamburg’un Fransız Orta Oyun Kurucusu Kentin Mahe olurken onu 5’er gol ile Skjern Handbold’dan her ikisi de Danimarkalı olan Sağ Kanat Rene Toft Rasmussen ve Pivot Lasse Mikkelsen takip etti. 2007 Kupa Galipleri Kupası Şampiyonu ve 2013 Şapiyonlar Ligi Şampiyonu HSV Hamburg, Skjern Handbold’u 23:27 (10:14) mağlup ederek finale adını yazdırdı.

MAÇIN HİKAYESİ
Daha çok taktik alternatif üreten Hamburg, maçın ilk saniyesinden itibaren üstün olan taraftı.  13. Dakikada skor 3:7 idi. 8 tanesi ilk yarıda olmak üzere kalesinden 20 top çıkaran Kaleci Johannes Bitter dışında maçın öne çıkan diğer isimleri Kentin Mahe ve Toft Hansen oldu. Oyun Kurucu Kentin Mahe’nin saha içindeki liderliği ve Danimarkalı Pivot Henrik Toft Hansen’in yıpratıcı oyunu ve güzel golleri hücumda Hamburg’un istediğini almasını sağladı. Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Mogazile hazırlık maçı yapmaya gelen THW Kiel’in Pivotu Rene Toft Hansen’in kardeşi olan Henrik, 17. Dakikada parçalanan formasını değiştirmek zorunda kaldı.  (Henrik Toft Hansen, gelecek sezon SG Flensburg-Handewitt forması giyecek. )

Danimarkalıların yaptığı teknik hatalar ve yerine ulaşamayan paslar farkın kapanmasına engel oldu ( 12:7). İlk yarının ikinci bölümünde Hamburg’un konsantrasyonunu kaybetmesi farkın iki sayıya inmesine (12:10) yol açsa da Alman ekibi ilk yarıyı 10:14 bitirmeyi başardı.

ŞOK!
İkinci yarının 4. Dakikasına başta Hamburg olmak üzere salonda ve ekran başında maçı takip edenler büyük bir şok yaşadı. Son günlerde yaşadıkları ağır sakatlıklarla sezonu kapan Stefan Schröder ve Hans Lindberg’in boşluğunu doldurmak için HSV’ye imza atan 43 yaşındaki ünlü İsveçli Sağ Kanat Johan Petterson ayak bileğinden sakatlandı. Basın toplantısında Petterson ile ilgili soruya cevap veren Hamburg Teknik Direktörü Jens Häusler; “Şu an durumun ciddiyetini bilmiyorum. Aşil tendonunda bir sorun olabilir” dedi. Takımın resmi sitesinden yapılan açıklamada tecrübeli oyuncunun sağ aşil tendonunda yırtık olduğunun tespit edildiği bildirildi. HSV Hamburg bugünkü final maçına kadrodaki tek Sağ Kanat Kevin Herbst ile çıkacak.

HSV Hamburg Sol Oyun Kurucusu Pascal Hens yüzüne aldığı bir darbe ile sakatlanarak oyuna devam edemedi.

HAYAT SİGORTASI BITTER
Savunma savaşı olarak geçen ikinci yarıda da Skjern farkı kapatamadı. Farkın bir ara 6 sayıya çıktığı (14:20) maç 23:27 sona erdi. Basın toplantısında Skjern Teknik Direktörü Ole Norgaard; Hamburg daha iyiydi, kazanmayı hake eden onlardı” derken Skjern Kaptanı Henrik Jensen Möllgaard; “Johannes Bitter bu maçta farkı yaratan faktördü” dedi. Jens Häusler ise; “Bu maça hazırlanmak için sahip olduğumuz vakti iyi kullandık” derken sorulan bir soru üzerine “Evet, Bitter bizim hayat sigortamızdı” dedi.

Bakmadan Geçme