Fransa’da ilk yarı finalde neler yaşandı

Yazarımız Günal Ensari, 25. Erkekler Dünya Şampiyonası’nda ilk yarı final mücadelesi Fransa-Slovenya maçını sizler için kaleme aldı.

Fransa’da ilk yarı finalde neler yaşandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 ilk yarı final maçında ev sahibi Fransa ile Slovenya karşı karşıya geldi.

Maç öncesi basında yer alan haberler yorumlar ve halkın gösterdiği ilgi had safhadaydı. Maçın oynandığı Accor Hotels Arena’nın etrafı görülmeye değerdi. Adeta panayırı andırıyordu. Civardaki kafeler dolu İnsanlar yerinde duramıyor tezahüratlarını yapıyor eğleniyordu.

Haber

Kapıların açılması ile erkenden seyirciler salonada yerini aldı. Salonda da tezahüratlar ve eğlence devam etti. Müzik eşliğinde yapılan yarışmalar, dağıtılan hediyeler ve toplu tezahüratlarla seyircinin canlılığı korundu.

Sporcuların tek tek anons edilerek ışık gösterileri ve tezahiratlar eşliğinde salona seremoni için girişleri coşkuyu bir kat daha arttırarak bambaşka bir atmosfer oluşturdu.

Haber

Alman hakem çifti L. Geipel – M. Helbig’in yönettiği maç tam saatinde başladı.

Fransa maçın ilk hücumunu Nedim Remili ile gole çevirdi. Hemen ardından da Slovenya hücümunda yapılan kale atışını Omayer çıkarınca salondaki 16.000 seyirci ayakta alkışla cevap verdi.

Maçın başından itibaren iyi bir tempo yakalayan Fransa maçın 10. dakikasını 5:2 sonra 20. Dakikasını 9:6 ve ilk yarıyı da 15:12 önde tamamladı. İlk yarı boyunca iyi bir savunma yapan ve sonrasında da hücumda çok zorlanmadan gol bulan Fransa maçı kontrol altında tutmayı bildi.

İkinci yarıda hemen hemen aynı tempoyu koruyan ve zaman zaman arttıran Fransa maçı hep önde götürdü. 40.dakikayı 20:17 sonra da 50 dakikayı 26:21 önde geçen Fransa maçı da 31:25 önde bitirdi. Fransa hücumda Yüzde 60 lık bir oranla 31 gol bulma başarısına ulaştı. Yaptığı Savunmada 25 gol yedi. Bunda yüzde 39 başarıyla oynayan kalecilerin katkısı da büyük oldu. Nitekim maçın en iyi oyuncusu da Fransa kalecisi Vincent GERARD seçildi. İyi savunma yapılması ve keleci GERARD’ın da iyi oynaması Fransa’nın hızlı hücumdan 8 gol kaydetmesini de sağladı. Böylece maçı başından sonuna kadar önde götüren Fransa Slovenya’yı 31:25 yenerek 7. Kez adını Hentbol Dünya Şampiyonası’nın Finaline yazdırdı.

Maçtan sonra uzun süre seyirci salonu terketmedi. Her tribüne koşan takımını alkışlarla karşıladı.  Antrenörleri Dinart arkasına takımın oyuncularını alarak son zamanlarda İzlanda’nın uyguladığı alkışı yavaştan hızlıya uygulattı. Sonra da alkışlar arasında kendilerini bekleyen Medya ordusunun bulunduğu Mix- Zon’a doğru yönlenerek salonu terketti.




Bakmadan Geçme