Hantaş galibiyetin çoşkusunu yaşıyor

Erkekler Süper Lig 21.hafta maçında evinde Amasya Taşova Hentbol’u yenmeyi başaran Mersin Hantaş Sportif Spor Kulübü, farklı galibiyetin mutluluğunu yaşıyor.

Seyfi Alanya Spor Salonunda oynanan müsabaka her iki takım açısından büyük önem taşısada düşme hattından uzaklaşmak isteyen ve Play-Off’larda yer almanın hesabını yapan Mersin Hantaş’ı daha fazla ilgilendiriyordu.

Sezon başında sıkıntılı günler geçiren Mersin Hentbol , Hantaş İnşaat firmasının isim sponsoru olması ve takımı devir alması ile birlikte yükselişe geçti. Türk hentbolu içinde devamlı yer alan Mersin Hentbol, her geçen gün galibiyet serisine birini ekliyor.

Bu hafta sonu oynanan Amasya maçında oyuna hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip olurken, ilk 20 dakikada 10-7 önde olan taraf Mersin Hantaş oldu. Ev sahibi ekip ilk yarı sonuna yaklaşırken farkı arttırdı ve 16-9 , 7 sayı farkla, ilk yarıyı önde kapadı.

İkinci yarıda toparlanmaya çalışan Amasya Taşova , istediği oyunu sergileyemedi ve 40.dakika 21-15 , 45.dakika 22-16 , 50.dakika 27-17 gibi 10 sayı farkla devam etti. Maç sonucu ise 33-24 Mersin Hantaş lehine sonuçlanırken , Mersin Hantaş puanını 18’e yükseltti ve 8.sırada yer aldı.  Amasya Taşova ise 6.sırada 21 puanda kaldı.

Bakmadan Geçme