“Hataları en aza indirmemiz gerekiyor”

Lig maçları öncesi Avrupa Arenası’nda sahneye çıkacak olan Beykoz Belediyespor Antrenörü Mesut Ilgın maçlar öncesi takımının durumuna ve Erkekler Süper Ligi’ne dair değerlendirmelerde bulundu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – 12 Eylül Pazar Günü Hollanda ekibi Hurry-Up ile EHF Avrupa Kupası müsabakasına çıkacak olan Beykoz Belediyespor’da hazırlıklar tamamlandı.

Geride bıraktığımız sezonda son haftalara kadar zirve ortağı olmasına rağmen ligi 3. sırada tamamlayan Beykoz Belediyespor yeni sezonda da iddialı. Lig maçlarından önce Avrupa Arenası’nda sahaya çıkacak olan Beykoz Belediyespor EHF Avrupa Kupası’nda mücadeleye başlıyor. 1. tur ilk maçında pazar günü Hollanda temsilcisi JD Techniek Hurry-Up takımı ile karşılaşacak olan Beykoz Belediyespor’un Antrenörü Mesut Ilgın’ın görüşleri aldık.

Genç ve dinamik bir takımla oynayacaklarını ifade eden Ilgın, “Modern hentbol oynayan hızlı hücum çıkışları olan genç bir takımla karşılaşacağız. Onların da bizim gibi 23 yaş ortalaması var. Bizden tek artıları daha tecrübeli olmaları ve 4 yabancı oyuncuları olması. Rakibimiz Avrupa Kupaları’na bizden daha fazla katılmış bir takım. Biz de yeni bir takımız. Gençlerden oluşan bir kadro kurduk. Maalesef çok hata yapıyoruz. Bu hataları azaltırsak maç ortada gibi gözüküyor. İzmir’de son oynadığımız turnuvada da gördük. Dönem dönem hatalar yapıyoruz. Bu nedenle fark eriyor ya da geri düşüyoruz. Bu Avrupa Kupası maçı böyle basit hataları kaldırmayacak bir maç. Kolay maç olmayacak. Çok mücadele etmemiz gerekiyor. Maçı bırakmamız lazım. Kırılma anlarını hataları aza indirgememiz lazım ki böylece avantajlı bir skor elde edelim. Ben umutluyum. Takımıma da güveniyorum. Genç özverili oyunculardan oluşan bir kadromuz var. Az hata yaparsak rövanş için avantajı bir skor elde ederiz diye düşünüyorum”dedi.

LİGİN SÜRPRİZ TAKIMI OLABİLİRİZ

Gelecek hafta başlayacak Erkekler Süper Ligi mücadelesini de değerlendiren Mesut Ilgın, “Bu sezon ligin sürpriz takımı olabileceğimizi düşünüyorum. Geçen sezon çok tecrübeli oyuncularımız vardı. Onları kaybettik. Yerlerini genç oyuncularla doldurduk. Amacımız bu sezon modern hentbol oynamak. Her zaman altını çizerek söylüyorum; çok koşan hücumun ve savunmanın her türlü varyasyonunu deneyen bir takım oluşturmak istiyoruz. Bu takımla da olabilecek en üst seviyede ligi bitirmeyi hedefliyoruz. Bizim için en büyük mutluluk gençlerden birkaçını Milli Takıma yollamak olur. Genç takımımızdan kaynaklı sürpriz galibiyetler ve mağlubiyetler alabiliriz. Hatalarımızı minumuma indirince üst sıralardaki takımlara kafa tutacak güçte oluruz” diyerek görüşlerini dile getirdi.

Bakmadan Geçme