Haydi Gençler Bronzu Alın

11. Akdeniz Konfederasyonu Yıldız Erkekler Şampiyonası’nda U17 Milli Takımımız, bronz için mücadele edecek.

Köşe yazarımız Günal Ensari’nin açıklamaları ise şöyle:

Dün sahaya kazanmak için kararlı çıkan Millilerimiz, bugün Mısır ile Final Oynayacak  Tunus’u  27 – 19 yenerek  3.lük-4.lük maçında bronz madalya için mücadele verecek. Şampiyonada yer alan takımlardan sadece Mısır’ın  mağlubiyeti yok. Geri kalan 7 takım da mağlubiyet aldı.  Şampiyonada oynanan hentbol kalitesinin üst seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Takımların biri birini yenebilmesi şampiyonaya ayrı bir renk kattı. Sıralama ancak son gün oynanan maçlar sonunda belli oldu.

 Motenegro Güney Kıbrıs’ı 21- 14, Türkiye Tunus’u 27-19,  Mısır Libya’yı  27-10 ve Italya Fransa’yı 20 -18 yendi.Bu sonuçlara göre   7-8 lik maçını Libya – Güney Kıbrıs,   5-6 lık maçını Italya – Fransa, 3-4lük  maçını Türkiye – Montenegro ve final maçını da Mısır –Tunus oynayacak.

Akdeniz Hentbol Konfederasyonu Şampiyonasının kalitesi artarken,tüm oyuncuların oynadıkları maçlarla iyi bir tecrübe edindiklerini söyleyebiliriz. Daha önce de bahsettiğim gibi eldeki malzeme iyi, zaman zaman kötü oynayıp maç kaybetmelerine rağmen iyi fırsatlar sağlanıp tecrübeleri arttırılırsa, ileriye yönelik iyi oyuncular elde edeceğimize inanıyorum. Final  öncesi sıralamaya baktığımızda yerimizin iyi olduğunu söyleyebiliriz.        

HaberHaber         

Grup maçlarında bizi yenen Montenegro ile oynanacak maçta,  her iki takımın biri birini yenip bronz madalyayı alabilecek kapasitede  olduğunu açıklayabiliriz.  Ancak  bu madalyanın da bizim olmasını arzu ediyoruz. Motenegro  grup maçlarında bizi  yenmişti. Şimdi o maçta yaptığınız hataları telafi etme şansını yakaladınız.Haydi gençler  bugün üst  seviyedeki performansınızı sergileyin bronzunuzu alın. 

Günal Ensari     Chieti / 14 Şubat 2014

Bakmadan Geçme