Hazırlık maçında 15.000 seyirci

Euro 2016’ya hazırlanan Polonya’nın Krakow’un şehrinde en modern spor salonu The Tauron Arena’da, Fransız Paris Saint-Germain ile Polonya’nın en ünlü ekibi KS Vive Tauron Kielce karşılaştı.

FIRAT BEYDE / HENTBOLHABER.NET – Dünyanın en ünlü yıldız oyuncuları Hansen, Karabatic kardeşler, Narcisse, Jurecki, Lijewski, Aguinagalde, Cupic ve diğerleri sahada mücadele ederken, tribünde 15000 taraftar kendilerini ayakta alkışladı.

Haber

http://www.krakow.sport.pl/

Hazırlık maçı olmasına rağmen Polonya Hentbol Federasyonu ve KS Vive Tauron Kielce idarecileri bu hazırlık maçına çok büyük önem verdiler. Maçın skoru 32-32 idi ancak salon içinde ve dışında yaşananlar hentbol için önemliydi.

Haber

http://www.krakow.sport.pl/

ÇOK ÇALIŞTILAR
Hem Polonya Hentbol Federasyonu hem de KS Vive Tauron Kielce için, Avrupa’daki birçok Federasyonlara ve kulüplere örnek olacak şekilde, bu maç bir hazırlık maçı değildi. Bu bir iş toplantısı idi. Polonya’nın en önemli 250 firmasının 1000’den fazla VİP misafiri bu maça davet edildi ve katılımı sağlandı. KS Vive Tauron Kielce ayrıca 100’den fazla antrenör ve 7000 taraftarı,  4 özel tren ile bu maça diğer şehirlerden taşıdı. Bu organizasyon bir okul gezisi gibiydi. Sonuç rekor katılım ile sağlandı.

15000 TARAFTAR REKORU
KS Vive Tauron Kielce ile Paris Saint-Germain hazırlık maçının biletleri ülkedeki birçok spor salonunda haftalar önce satışa sunuldu ve çok kısa süre tükendi. Polonya’da rekor daha önce bir voleybol maçına aitti.(12500) Daha öncede Polonya ile Danirmarka arasında oynanan hentbol maçında da 11000 seyirci tribünde yer almıştı.

Haber

http://www.krakow.sport.pl/

HAZIRLIK MAÇI MI? SADECE KAĞIT ÜZERİNDE!
Her ne kadar hazırlık maçı gibi gözüksede sahada yer alan oyuncular avrupa kupası maçı oynuyorlarmış gibi mücadele ediyorlardı. Sanki VELUX EHF Final4’da final mücadelesi gibi sahada hırs, istek, arzu vardı. Bu sahada ki mücadalenin kanıtı ise PSG’de Piotr Chrapkowski’nin elmacık kemiğinin kırılması oldu. Kendisi 1 gün hastanede yatmak zorunda kaldı. Oyuncuların bu şekilde konsantre olmasını sağlayan tabiki tribünde yer alan 15000 kişi ve müsabaka öncesi yapılan gösteriler idi.

Haber

http://www.mmkrakow.pl/

MÜCADELENİN NASIL GEÇTİĞİNİ ANLAMADILAR
PSG’li ve Kielce’li hentbolcular maçtan sonra basın mensuplarına yaptıkları açıklamalarda maçın nasıl geçtiğini ve bu kazanma hırsının neden bu kadar yüksek olduğunu birbirlerine sorduklarını belirttiler. Hepsini ortak kararı “Bu seyirci ve bu atmosferde hentbol oynamamak olmazdı” diye oldu.

Bakmadan Geçme