Klein’lı Nantes sezona puanla başladı

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D Grubunda Motor evinde kazanamadı, Nantes ilk devler ligi maçından 1 puanla döndü.

HENTBOLHABER.NET – Temsilcimiz Beşiktaş Mogaz HT’nin bulunduğu VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D Grubundaki ikinci maç Motor Zaporozhye ve HBC Nantes arasında oynandı.

‘MOTOR’ TAM GAZ ÇALIŞIYOR

NANTES BÜYÜK İŞLER PEŞİNDE

*Ukrayna şampiyonu Zaporozhye ile Fransa ekibi Nantes puanları paylaştı. Sağ Oyun Kurucu Sergey Shelmenko son saniyelerde kullandığı atışı gole çeviremeyince HBC Nantes Şampiyonlar Ligindeki ilk maçından eve çok değerli 1 puanla döndü.

*Geçen sezon gruplarda evindeki maçların tamamını kazanan Motor, çiçeği burnunda rakibine galip gelemedi.
Dominik Klein 8 gol ile Nantes’ın en skorer oyuncusu olurken, evsahibinin en skorer oyuncusu 5 gol ile Stanislav Zhukov oldu.

DEPREM YARATAN TRANSFERLER 1

*Nantes, devler ligindeki ikinci haftasında grup lideri Beşiktaş’ı ağırlayacak. Motor ise Dinamo Bucuresti deplasmanına gidecek.

MAÇIN HİKAYESİ

HC Motor Zaporozhye (UKR) – HBC Nantes (FRA) 26:26 (15:16)

Ne Motor’un ne de Nantes’ın 3 sayıdan fazla öne geçemediği karşılaşmada Fansız ekibi bitime 37 saniye kala beraberlik golünü atmayı başardı.

Nantes, başlama düdüğünden iki buçuk dakika sonra VELUX EHF Şampiyonlar Ligindeki ilk golünü attı. FC Barcelona’dan transfer edilen Eduardo Gurbindo Martinez, Motor kalecisi Victor Kireev’i geçen ilk oyuncu oldu.

Fransız ekibinin en büyük transferi Dominik Klein sağ olsun, 15 dakika sonra Fransız ekibi 5: 8 öndeydi. Ancak Ukrayna ekibi ‘motorları’ çalıştırmaya başlayınca savunmaları sertleşti ve hücumları da daha etkili hale geldi. Belaruslu Barys Pukhouski 4 atakta 4 gol kaydetti.

MAÇI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Dominik Klein tarafından yönlendirilen Nantes ilk yarıyı bir sayı farkla önde bitirmeyi başardı (15:16). Fransızlar ikinci yarıya önde başlayan taraf olsa da Motor bu devrede yüzde 85 gibi inanılmaz bir şut etkinliğine ulaştı. 5:1’lik bir seri yakalayan Motor karşısında Nantes savunmasını oturtmakta zorlandı ve hücumda da hiçbir çözüm üretemedi.

Nantes Antrenörü Thierry Anti’nin molasından sonra oyuna ortak olmaya başlayan Nantes 40. Dakikada skoru eşitledi (20:20). Bu dakikadan sonra takımlar ikişer defa önde geçti. 37 saniye kala Pivot Nicolas Tournat maçtaki ilk golünü atarak skoru eşitledi. Sergey Shelmenko son saniyeler içindeki atışını gole çeviremeyince Tournat’ın ilk golü maçın son golü oldu.

Kaynak: Adrian Costeiu /ehfcl.com

Kapak fotoğrafı: ehfcl.com

Bakmadan Geçme