Zagreb ile Vujovic yolları ayırdı

Hentbol tarihinin en önemli takımlarından Zagreb’de büyük ayrılık…

HENTBOLHABER.NET – Güneydoğu Avrupa Ligine (SEHA Gazprom Ligi) pek de memnun edici bir başlangıç yapamayan ve VELUX EHF Şampiyonlar Liginde 4 hafta sonunda sıfır puanla B Grubunda son sırada yer alan HC PDD Zagreb’in Baş Antrenörü Veselin Vujovic görevi bıraktı.

Efsane teknik adamın görevinden karşılıklı anlaşma ile ayrıldığı duyuruldu.

Veselin Vujovic, Hırvat RTL Televizyonuna yaptığı açıklamada; “Şu an hem Zagreb hem benim için ayrılmak en iyisi. Bir ara vermeliyiz. Kim bilir, bir gün bir yerde tekrar buluşabiliriz” dedi.

ZAGREB BİR REKOR DAHA KIRMAK İSTİYOR

Hırvat gazeteci dostumuz Jelena Bagaric’e göre sezon başından bu yana Zagreb’de bir şeylerin ters gittiği belliydi. Geçen sezon Hırvat ekibinin kalesi Arena Zagreb’den THW Kiel, PSG ve Veszprem gibi takımlar puan çıkarmakta zorlanmıştı. Bu üç takım son şampiyon Kielce ile 2016 VELUX EHF FINAL4’da yer almıştı.

“NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE”

Kulüp Direktörü Ante Ancic; “Durumu şöyle özetleyebilirim: Ne kadar ekmek o kadar köfte. Ne yazık ki Veselin Vujovic gibi bir antrenörü tatmin edebilecek bir bütçemiz yok. Bu yüzden hocamızın Slovenya Milli Takımını çalıştırmasına izin verdik. Bir süre iki iş beraber yürüdü ancak şimdi görüyoruz ki bu kötü bir karardı çünkü Vujovic Slovenya ile Rio Olimpiyat Oyunlarındayken takım hazırlık dönemini antrenörü olmadan geçirdi. 

DEPREM YARATAN TRANSFERLER

Salı günü Tatran Prešov ile oynanacak SEHA Ligi maçında ve Cumartesi HC Vardar ile oynanacak VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Haftanın maçında (MOTW) takımın başında Yardımcı Antrenör Andrija Nikolic olacak.

Sportif Direktör Bozidar Jovic de takımla sahaya inecek. Kulüp yönetimi Vujovic’in yerine henüz bir isim belirlenmediğini, iki hafta içinde yeni teknik direktörün göreve başlaması için çalışıldığını bildirdi. 

Jelena Bagaric / ehfcl.com

Bakmadan Geçme