İsveçli Kristianstad’a Makedon balyozu

B Grubunun son maçında Vardar, İsveçli Kristianstad karşısında rahat kazandı.

HENTBOLHABER.NET   VELUX EHF Şampiyonlar Ligi B Grubunda Pazar gününün ikinci karşılaşmasında HC Vardar, İsveç’ten iki puanla döndü.

BU TAKIM UÇARSA KİMSE TUTAMAYACAK

VARDAR SON ADIMI ATMAKTA KARARLI

İsveç şampiyonu IFK Kristianstad karşısında ağır başladığı maçta farkı 7 sayıya kadar çıkaran Makedon şampiyonu, 23:28 kazanarak grupta ikinci sıraya yükseldi.

Genç Dujshebaev’in 7 gol ile parladığı müsabakada Henningsson da Kristianstad için aynı sayıda gol kaydetti.

62 YIL SONRA ŞAMPİYON

MAÇIN HİKAYESİ

IFK Kristianstad (SWE) – HC Vardar (MKD) 23:28 (12:15)

IFK Kristianstad, tutkulu taraftarlarının inlettiği salonda Vardar karşısında maçın ilk çeyreğinde 7:4 öne geçti. Şutör Philip Henningsson, Makedon devinin ilk 15 dakikadaki suskunluğunu affetmedi.

Ancak misafir ekip moladan sonra ritmini buldu ve 7:1’lik seri ile skoru 8:11’e getirmeyi başardı.

Vardar’ın füzelerine engel olamayan ev sahibi ikinci yarının ilk bölümünde 12:17 geriye düştü. Karadağlı kaleci Nebojsa Simic, fantastik bir dizi kurtarışla farkın açılmasını önledi. Simic, bu dakikalarda üç penaltı kurtardı.
Dujshebaev ve Igor Karacic tüm bölgelerden gol bulurken Kristianstad ekibinin kalanının Henningsson ve Simic’in performansından uzak olması Vardar’ın işini kolaylaştırdı.

Simic’in her kurtarışı tribünleri çılgına çevirirken Karacic 10 dakika kala muhteşem bir golle skoru 16:20 yaptı. Skor 18:25’e geldiğinde Kristianstad farkı mümkün olduğunca azaltmak için gayret gösterdi. Henningsson ev sahibi takım adına attığı sekiz şutun yedisini gole çevirdi ancak onun bireysel kalitesi Vardar’ın kadro derinliğinin önüne geçemedi.

Zoran Milosavlyevic / ehfcl.com

Kapak fotoğrafı: @rkvardar Facebook

Bakmadan Geçme