Hem başarılı hem güzel

Rio 2016’dan altın madalya ile eve dönen Rusya Kadın Hentbol Takımı sporcularının başarıları yanında güzellikleri uluslararası basında konu oldu.

HENTBOLHABER.NET  –  Rusya, sporcularının üçte birinin men oyunlara katılması men edilmesine rağmen 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında 56 madalya alarak 4. sırada yer aldı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayında düzenlenen törende Rio’da mücadele eden sporculara teşekkür etti. Putin; “Oyunlar arifesinde ekibimiz üçte bir oranında azaldı. Pek çok sporcumuz kendini gösterme şansından mahrum kaldı. Rus sporcular olarak bu zor zamanda gösterdiğiniz dayanıklılık ve mücadeleniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizin mücadeleniz Rusya’nın spordaki güçlü konumunu teyit etmiştir” dedi.

Haber

Su götürmez kanıtlarla desteklenmedikçe Rus sporcular hakkında yapılan doping suçlamalarını kabul etmeyeceklerini belirten Putin, aksi takdirde bu suçlamaları manipülasyon olarak kabul edeceklerini söyledi.

Rio’da 19 altın, 18 gümüş, 19 bronz madalya alan Rus sporcular arasında tarihin ilk Olimpiyat altınını alan Rusya Kadın Hentbol Takımı da Vladimir Putin tarafından ödüllendirildi.

Rusya, tüm maçlarını kazanarak olimpiyat şampiyonu oldu. Rio 2016’nın En Değerli Oyuncusu (MVP) Rusya’dan Anna Vyakhireva seçildi. 22 yaşındaki Vyakhireva, Olimpiyat Oyunlarında şimdiye kadar seçilen en genç MVP oldu. 

RIO 2016 KADINLAR HENTBOL YILDIZ TAKIMI

Evgeny Trefilov yönetiminde büyük bir başarıya imza atan Rus takımının başarısı kadar güzelliği de uluslararası basında konu oldu.

Haber

 

Haber

Kaynaklar: Sputnik, Handball Planet

Bakmadan Geçme