• Haberler
  • THF
  • Hentbol 02.11.2023 Tarihli Disiplin Kurulu Kararlarında Neler Var?

Hentbol 02.11.2023 Tarihli Disiplin Kurulu Kararlarında Neler Var?

Türkiye Hentbol Federasyonu 02.11.2023 Disiplin Kurulu Kararları'nı açıkladı. Süper Lig'de ekibinin merkez savunmasında görev yapan o oyuncuya dört maç ceza verildi. Süper Lig'de hangi hentbol oyuncusu ceza aldı ve hangi takımda oynuyor? Detaylar haberimizde.

Türkiye Hentbol Federasyonu Disiplin Kurulu Kararlarını yayımladı. Yapılan açıklamada Süper Lig ekibi Nilüfer Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Mehmet Ali Karadurmuş’un dört maç ceza aldığı yayımlandı.

Mehmet Ali Karadurmuş Neden Dört Maç Ceza Aldı?

21.10.2023 tarihinde oynanan Nilüfer Belediyesi Spor Kulübü – Köyceğiz Belediyesi Spor Kulübü Erkekler Süper Lig müsabakası sırasında maçın 59.16 saniyesinde gerçekleşen bir pozisyon sonrası maçın hakemleri Gökhan Adıgüzel ile İldeniz Kaygusuz, Mehmet Ali Karadurmuş'un rakibine kasti faul yaptığı ve rakibinin sağlığını tehlikeye soktuğu düşüncesi ile kırmızı kart + mavi kart ile cezalandırmış ve müsabaka sonrası rapor düzenlemişlerdi. İddia edilen olayla ile ilgili hakem raporu, olaylar ile ilgili olarak Nilüfer Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Mehmet Ali Karadurmuş’un savunması ve müsabaka gözlemcisi Hasan Kaygusuz’un tanık sıfatıyla ek beyanı sonucu, Mehmet Ali Karadurmuş’un THF Ceza Talimatı m.63/1 gereği 1 ay yarışmalardan men cezası ile cezalandırılmasına, cezanın m.14.2.1.2. gereği DÖRT RESMİ YARIŞMADAN MEN cezasına çevrilmesine karar verildiği yayımlandı.

Hentbol 02.11.2023 Tarihli Disiplin Kurulu Kararlarında Neler Var?

"1 –E.2023/62

21.10.2023 tarihinde oynanan Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü – İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü müsabakası sırasında yaşanan olay ile ilgili istenen Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü’nün savunmasının geldiği görüldü. Yapılan değerlendirme sonucunda Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü’ne herhangi bir ceza verilmesine yer olmadığına, (K.2023/63)

2 – E.2023/63

21.10.2023 tarihinde oynanan Nilüfer Belediyesi Spor Kulübü – Köyceğiz Belediyesi Spor Kulübü Erkekler Süper Lig müsabakası sırasında yaşandığı iddia edilen olayla ile ilgili hakem raporu incelenmiş, olaylar ile ilgili olarak Nilüfer Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Mehmet Ali Karadurmuş’un savunması ve müsabaka gözlemcisi Hasan Kaygusuz’un tanık sıfatıyla ek beyanı istenmişti. İstenen savunma ve ek beyanın geldiği görüldü. Gözlemci H. Kaygusuz, M.Ali Karadurmuş’un kasıtlı olarak eylemi gerçekleştirdiği yönünde beyanda bulunmuştur. Yapılan değerlendirme sonucunda sporcu Mehmet Ali Karadurmuş’un THF Ceza Talimatı m.63/1 gereği 1 ay yarışmalardan men cezası ile cezalandırılmasına, cezanın m.14.2.1.2. gereği DÖRT RESMİ YARIŞMADAN MEN cezasına çevrilmesine (K.2023/64)

3 – E.2023/64

28.10.2023 tarihinde oynanan Erkekler 1.Lig, Yozgat Bozok Spor Kulübü – Seyhan Belediyesi Spor kulübü müsabakası sırasında yaşanan olay ile ilgili hakem ve gözlemci raporları incelenmiş, yapılan değerlendirme sonucunda Seyhan Belediyesi SK sporcusu Mustafa Akdağ’ın SAVUNMASININ İSTENMESİNE, ilgili sporcu hakkında THF Ceza Talimatı m.73 gereği TEDBİR uygulanmasına,

4 – E.2023/65

28.10.2023 tarihinde oynanan Erkekler 1.Lig, Aydın PTT Spor Kulübü- Göztepe Spor Kulübü müsabakası sırasında yaşanan olay ile ilgili hakem ve gözlemci raporları incelenmiş, yapılan değerlendirme sonucunda Aydın PTT SK sporcusu Burak Açıkgöz’ün SAVUNMASININ İSTENMESİNE, ilgili sporcu hakkında THF Ceza Talimatı m.73 gereği TEDBİR uygulanmasına,

Oybirliği ile karar verilmiştir."

Bakmadan Geçme