Hentbol Ailesi Yemekte Buluştu

Adanalı Milli Hentbolcu İbrahim Şentürk, Turgut Özal Bulvarı üzerinde yeni hizmete geçirdiği “Köfteci Ramiz” restoranında başta Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüpoğlu ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi olmak üzere, hentbol ailesine mekanında yemek ikram etti.

Hentbol Federasyonu’nun 2 dönemdir başkanlığını yapan Bilal Eyüpoğlu,yemekte yaptığı konuşmada, kendisinin de ilk kuşak sporculardanolduğunu, uzun yıllar hentbol oynadığını, Adana’nın da hentbol da eskidönemlerde söz sahibi olduğunu söyledi.

Adanalı eski hentbol antrenörleri Kazım Tekin, Kamil Dikici, CelalUsta, milli sporculardan aynı zamanda İl Temsilcisi Metin Muhacir, ŞükrüÖzhan, Hüseyin Kumaşbay, Mehmet Bilbek, Kaleci Atilla Güneş, Yunus Ürünve diğer sporcuları görünce çok duygulandığını ifade eden BaşkanEyüpoğlu, "Hentbol oynayan herkesin Adana’da mutlaka bir anısı vardır.Hentbolun filizleri Adana’da atıldı" dedi.
 

Haber

Hentbol Erkek Milli Takımı’nın Akdeniz Oyunları’nda ilk 4 takımarasına, yarı finale kalmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade edenEyüpoğlu, şöyle devam etti:

"Hentbolun Adana’ya verilmesi çok doğru bir karardı. Çünkü,hentbolun ilk hakem ve antrenörleri Adana’dan çıktı. Buraya defalarcaoyuncu olarak geldim. Çok iyi dostluklar edindim. Şu anda da yemekteeski ilk kuşak hentbolcuları görünce çok duygulandım. Erkek Millitakımın da Cezayir’i 26-24 yenerek yarı finale kalması da beni mutluetti. Adana’nın hentbolda yeniden yapılanma içinde olması beni gelecekiçin umutlandırdı. Adana’ya hem erkeklerde hem de kadınlarda süper ligdeen az ikişer takımı olması gerekir."
 

Haber


HADİ: "ADANA’NIN ESKİ BAŞARILARINI YENİDEN YAKALAYACAĞIZ"

Yemekte konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı BayramHadi, 1976 yılında Hentbol Federasyonu’nun kurulduğu günlerde Eskişehirve Trabzon ile birlikte Adana’nın pilot bölge seçildiğini ve millitakımlara onlarca yetenekli sporcunun kazandırıldığını ifade etti.

Adana’da hentbolun yeniden yapılanma içinde olduğunu, yeni göreveatanan eski Milli Hentbolcu ve Beden Eğitimi Öğretmeni Metin Muhacir’in,hentbol ailesini yeniden toparlayacağına ve çok yararlı çalışmalaryapacağına inandığını belirten Hadi, " Son yıllarda duraklama dönemiyaşayan Adana hentbolunda, yakın zamanda sporcu, kulüp, hakem veantrenör sayısını artırmak için il müdürlüğünün tüm olanaklarını hentboliçin seferber edeceğim. Adana’ya ayrı bir sevgisi olduğuna inandığımFederasyon Başkanı Bilal Eyüpoğlu’na da desteklerinden dolayı teşekkürederim" diye konuştu.
 

Haber

Etkinliğin düzenlenmesinde büyük katkısı bulunan Gençlik Hizmetlerive Spor Şube Müdürü Kazım Tekin, hentbol ailesine yemek veren İbrahimŞentürk’ün öğrencisi olduğunu, hem ahlaklı hem de iyi sporcu olduğunu,defalarca milli formayı giyen Şentürk’ün Çukobirlikspor’un yanı sıraYenişehir Hortaş takımında da forma giydiğini belirterek, yemektendolayı hem Şentürk’e hem de katılımcılara teşekkür etti.

Etkinliğe, Eski Federasyon Başkanı Günal Ensari, ÇukurovaGazeteciler Cemiyeti (ÇGC)Başkanı Cafer Esendemir, Hentbol FederasyonuYönetim Kurulu Üyeleri, Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK)Başkanı Barbaros Yılmaz, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektör Yardımcısı veeski hentbolcu Prof. Dr. Osman Metin Yavuz, Gençlik Hizmetleri ŞubeMüdürleri Kazım Tekin, Cemal Demirağ, Mustafa Uyanık ve Adanalı eskihentbolcular katıldı.

Fotoğraflar: Adanahentbol.com

Bakmadan Geçme