Hentbol aslında tamamen bir mühendisliktir

Antrenör ve Hentbolhaber.Net yazarlarından Gürcan Budakçı, Kastamonu Belediyesi GSK’nın, DELO EHF Şampiyonlar Ligi’nde ki ilk maçı olan Odense Handbold maçını kaleme aldı.

Hentbol aslında tamamen bir mühendisliktir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GÜRCAN BUDAKÇI / HENTBOLHABER.NET 

Hentbol aslında tamamen bir mühendisliktir, bir atan ve bir tutan yeter hikayesi günümüzde bizi hangi noktaya getirdiği belli.

Gelelim DELO EHF Şampiyonlar Ligi’nde Kastamonu Belediyesi G.S.K. kadın hentbol takımımızın ilk maçına; tarihi bir gün, bir ilk Kastamonu ve ülkemiz adına, bu nedenle değerli kulübümüze teşekkürler.

Maç her iki rakibin 6:0 savunmaları ile başladı. Odense zaten nordik ekolünden olduğu için bu onların ana savunması diyebiliriz. Bizde 6:0 savunmamızı 18. Dakikalara kadar devam ettirdik ancak 8:11 skor savunmamızı iyi olmadığını söylüyordu.

Costica Buceschi 5:1 savunmaya geçerek, Odense’nin hücumlarda sendelemesini sağladı ve  21. Dakikalarda 2 numaralı savunma bölgelerindeki oyuncuları yükselterek 3:2:1 savunmaya geçti. Aslında bu savunmamızın en aksayan yanı arka ortadaki sporcumuz  Ruth oldu ve savunma tam anlamıyla gerçekleşemedi. Özellikle sağ oyun kurucu karşısındaki savunmacımız Milena yardım etmekten kendi bölge baskısını yapamadı. Karşılıklı goller ile 11:15’lik bir skor ile ilk yarı bitti.

İkinci yarı aynı savunmadaki eksikler soyunma odasında söylenmiş olacak ki 7 dakikada Odense 3 gol bulabilirken, Kastamonu 6 gol buldu 17:18 skoruna ulaştı. Maçında en heyecan verici yanı bu geri dönüş oldu. Ancak ilk yarıdaki Ruth ile savunma hücum değişiminde sıkıntı yaşanması ya da başka bir neden ile tekrar 6:0 savunma tercih edildi. Hücumda ise bizim 41 -49 dakikaları arasında gol orucuna girmemiz 18:24 gibi bir farka yol açtı.

Hücumda Kastamonu Belediyesi GSK takımızın en büyük problemleri; dış atış performansı yüksek oyun kurucu eksikliği, savunmanın yüksekliğini arttırmak için sahada tutulan Ruth’un pivotta hücum performansının yeterli olmaması ve bu nedenle oyun kurucuların sıkıntıya düşmesi diyebilirim.

Ayrıca baskımızı arttırdığımız zamanda hızlı başlangıçla çabuk goller bulmamızı da beklerdim.  Kastamonu Belediyesi GSK hücumda 6 metre ağırlıklı bir felsefe ortaya koyarken pivot performansının daha yüksek olması gerekir. İstatistiklerin bize söylediği Kastamonu Belediyesi GSK 25/40 gol şut oranına sahipken, Odense Handbold 31/45 oranına sahip olduğu. Bu sonuçta savunmamızın Odense hücumlarında şut atılmasını daha fazla engellemeliydi.

Sonuç olarak 25-31 gibi bir skorla ilk maçımızda yenildik, ancak bu en az 14 maçlık uzun bir periyot, hatalarımızdan ders çıkartarak, durum analizlerinden faydalanarak, bu ligin gerektirdiği bir kaç transferde yapılabilirse gülen taraf biz oluruz.

Sonuç her ne olursa olsun teşekkürler Kastamonu Belediyesi GSK.

 

Bakmadan Geçme