Hentbol Çağ Atlıyor

Hentbola teknolojik yenilik geliyor.

Her geçen gün daha da hızlanan hentbol maçlarında kale çizgisi kamerası kullanarak, kritik pozisyonların gol olup olmadığı konusunda yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Konuyla ilgili ilk uygulama Fransa’da yapıldı ve kale çizgisiteknolojisi, Fransa’da Kadınlar Kupa Finali de dahil olmak üzereuluslararası maçlarda test edildi.

Alınan test sonuçlarının sonderece başarılı olması nedeniyle Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF), 18-19Mayıs 2013 tarihlerinde Fransa’nın Nantes şehrinde düzenlenecek EHFKupası Finali’nde de kale çizgisi teknolojisi sistemini test etme kararıaldı.

UYGULAMA NASIL OLUYOR?

Fransa Hentbol Federasyonu (FFHB)ile işbirliği içinde Handvision tarafından geliştirilen sistem, kaleçizgisini tam bir resim vermek için kale üst demirine sabitlenmiş özelbir geniş açı kamera kullanıyor. Hakemlerin talebi üzerine video kontroledilerek karara bağlanması sağlanıyor. Kritik pozisyonlarda oyundurduruluyor ve hakemler teknisyenlerle birlikte kendilerine verilenvideoyu izleyerek doğru kararı veriyorlar.

Bakmadan Geçme