‘Hentbol, Çok Daha İyi Yerlere Gelecek’

Hentbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Bilgehan Çapraz, ”Önümüzdeki 5 yıl içinde, Türkiye’de hentbol sporu çok daha iyi yerlere gelecek” dedi.

Çapraz, yaptığı açıklamada, son 3-5 yılda hentbolsporunun büyük bir ivme kazandığını belirterek, 1980-1990 yıllarıarasındaki hareketi tekrar kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Avrupa’da takım oyunlarında ilk 3 spor arasındaki hentbolunİskandinav ülkelerinde birinci sıraya kadar çıktığını aktaran Çapraz,”Salon sporları ülkenin sosyo kültürel yapısını da yansıtıyor.Türkiye’de de salon sporları yükselmeye devam ediyor. Önümüzdeki 5 yıliçinde, Türkiye’de hentbol sporu çok daha iyi yerlere gelecek” diyekonuştu.

”Yayınlar, hentbol sporunun gelişmesi için çok önemli”

Çapraz, hentbol sporunun görsel ve yazılı basında yer alırlığınınartırılması konusunda sıkıntılarının olduğunu belirterek, bununartırılması için çalıştıklarını söyledi.

Son dönemde süper lig maçlarının NTV Spor’da, birinci ligmaçlarının ise Çay TV’de yayınlanması sayesinde, hentbolun biraz dahagöz önünde olmaya başladığını ifade eden Çapraz, şöyle konuştu:
”Hentbol sporunun geleni arttıkça, bu yayın konusundaki trendinbiraz daha yükseleceğini düşünüyorum. Direk yayınlar, hentbol sporunakatkıda bulunacak. Hem basındaki haberlerin, hem de televizyonkanallarındaki yayınların faydasını görüyoruz. Bazı televizyonkanallarından teklif de almaya başladık. Bu bizim için de çok olumlu birdönem. Tabi ki daha fazla süre almamız için de gereken mücadeleyiyapıyoruz. Sonuç olarak yayınlar, hentbol sporunun gelişmesi için çokönemli.”

-Sponsorluk görüşmeleri sürüyor-
Hentboldaki sponsorluk sorununu görsel ve yazılı medyada yeraldıkça aşacaklarına inandığını aktaran Çapraz, ”O sürece girdik.Sponsorluk görüşmeleri de ciddi anlamda devam ediyor. Acıbadem ileimzaladığımız sağlık sponsorluğumuz var. Bir iki sponsorumuz daha var.Diğer federasyonlar gibi daha vizyoner, daha büyük şirketlerin de yeralabileceği sponsorluk pastasından, biz de yararlanmak istiyoruz. Bukonuda da bir iki sene içerisinde çok daha farklı yerlere geleceğiz”ifadesini kullandı.

Çapraz, şu anda sponsorluk için 2-3 banka ve bazı firmalarlagörüştüklerinin altını çizerek, hentbol sporuna en faydalı, en çokyakışan sponsorla anlaşmayı düşündüklerini ifade etti.

”İddaa gelirleri kulüplere sabit gelir imkanı tanıdı”
Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü’nün son dönemlerde gereken ilgiyifazlasıyla vermesi sayesinde, hentbolun İddaa bülteninde yer bulduğunuvurgulayan Çapraz, hentbolun İddaa oynayanların ilgisini çektiğini desöyledi.

Çapraz, İddaa sayesinde kulüplerin gelirlerinin artığınıvurgulayarak, ”Bu gelirler, kulüplere karınca kararınca bir nefes alma,belli oradan sabit gelir elde etme imkanı tanıdı. Bu konuda SporBakanımıza ve Spor Toto Teşkilatına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme