Hentbol Erkekler Süper Lig’de şok!

Rainbow Kayseri Spor Kulübü THF Erkekler Süper Ligi'in 4. Haftasında lider Amasya Taşova YIBO karşılaşmasına çıkmadı.

Fulya Öktem – HENTBOLHABER.NET / ÖZEL – Hentbolhaber.Net dün akşam Rainbow Kayseri’nin sahaya çıkmama ihtimalinin bulunduğunu ve durumun maç saatine kadar belirsizliğini koruyacağını bildirmişti. Kulüp yetkilileri ile yapılan görüşmede takımın sahaya çıkmama sebebinin Kayseri temsilcisinin yeni antrenörü Hakan Dinler’in takımın başında sahaya çıkabilmesi için gereken lisansın onaylanmaması olduğu belirtilmişti.

SÜPER LİG’DE NELER OLUYOR haberi için tıklayınız  

Kayseri Rainbow SK İkinci Başkanı Ahmet Yavuz Hentbolhaber.Net’e maçtan önce yaptığı açıklamada; “Takımımız maça çıkmayacaktır. Lige verilen arada gereken açıklamayı yapacağız. Borcu olmayan bir kulübüz. Hentbol için bir araya gelmiş insanlarınız. Bu oluşuma sevgimizi, emeğimizi, paramızı koyduk. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım hentbol sevdalısı insanlarız. Tek isteğimiz hentbol oynamak, oynadığımız ligin gelişmesi, yönetimin profesyonelleşmesi” dedi.

Lig lideri Amasya Taşova YİBO ile Rainbow Kayseri SK arasında oynanacak karşılaşmanın seremonisi hakemler Serdar Özen ve Yunus Tokmak ile ev sahibi Amasya ekibinin katılımıyla yapıldı.

Aşağıda hakemler tarafından Kayseri ekibinin müsabakaya çıkmaması üzerine hazırlanan tutanak yer almaktadır.

Haber

Orijinal boyutlu görsel için tıklayınız

SON DAKİKA GELİŞMESİ!!!
Tüm bunlara ek olarak Taşova Spor Salonu’na maç saatinde Kayseri ekibi sporcularına ait istirahat raporları faks yoluyla gönderilmiştir. Aldığımız bilgilere göre 8 sporcuya ait rapor gönderilmiş bulunuyor.

KURALLAR…
2014 – 2015 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Lig Statüsü’ne göre;
2014 – 2015 sezonunda sahaya çıkmama nedenleri Federasyon tarafından haklı görülmediği takdirde kulüpler, o karşılaşmalarla ilgili masraflar ve organizasyona vermiş oldukları zararlar dikkate alınarak Federasyon Yönetim Kurulu tarafından belirlenen bedeli ödemek zorundadır. 

Bu kulüpler ayrıca Ceza Kuruluna sevk edilirler.

Türkiye Hentbol Federasyonu Yarışma (Müsabaka)Talimatı’na göre;
Hükmen Yenik Sayılma
Madde 22 — (Değişiklik 27.08.2012 tarih ve 73 nolu YKK) Aşağıdaki durumlarda takımlar hükmen yenik sayılırlar:
a) Müsabaka başlama saatinde müsabaka kıyafetiyle ve en az 5 oyuncu ile oyun sahasına çıkmamak…

Hükmen yenik sayılan takım "0" hükmen galip gelen takım ise "2" puan alır. Hükmen yenik takımın ayrıca 2 puanı da silinir. 

Amasya Taşvoba YİBO ve hakemlerin hazır bulunduğu maç seremonisinden bir kare:

Haber

 

Bakmadan Geçme