Hentbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğin’den açıklama…

Hentbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz, Ankara Hentbol İhtisas SK ile Tokat GSK arasında oynanan müsabakada yaşananlar ile ilgili olarak resmi açıklama yaptı.

Erkekler Hentbol 1. Ligi’nde Ankara Hentbol İhtisas SK Kulübü, Tokat Gençlik Spor’u ağırladı. Maçı konuk ekip 2 sayı farkla; 31-33 kazandı. 

Bu müsabakada ev sahibi ekibin en tecrübeli oyuncularından Ömer Arslan’a koronavirüs nedeniyle oynama izni verilmemişti. Ömer Arslan’ın kan testinde de antikor pozitifti. Maçın gözlemcisi de bunu “Oyuncu koronavirüs” diyerek, sahaya çıkıp oynamasına mani oldu. Ancak Türkiye Hentbol Federasyonu yetkililerine bilgi verilmesi sonrası Ömer Arslan, 20. dakikada oyuna girebilmişti.

Bu olaylardan sonra sosyal medyada farklı görüşler ortaya çıkmış çeşitli yorumlar yapılmıştı.

Bugün Hentbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz, HHGD sosyal medya hesaplarından konu ile ilgili olarak açıklama yaptı:

“Hakem ve Gözlemcilerimizin Dikkatine

18.10.2020 Pazar Günü oynanan Erkekler 1.Lig Hentbol Ihtisas S.K Tokat G.S.K musabakasinda yaşanan talihsiz olayın detaylarını öğrenmiş bulunmaktayım.

Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de etkisini devam ettiren Covid-19 virüsünü hafife alıp Sağlık Bakanlığının Uyarılarını hiçe sayarak kazanma hırsı ile gerek yöneticileri zorda bırakarak, gerekse Spor Salonunda ki tüm insanların sağlığını hiçe sayarak oyuna katılmaya çalışan sporcu ve buna müsaade isteyen her iki takımın da Yöneticilerini, Antrenörlerini hayretle ve üzülerek kınıyorum.

Her anlamda fedakarca müsabakalarda görev alan Hakem ve Gözlemci arkadaşlarımızı zor durumda bırakan Yöneticilerimizi de sağduyulu olmaya davet ediyorum. Buradan Hentbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği olarak sizlere sesleniyorum:

Değerli mesai arkadaşlarım, büyüklerim lütfen müsabaka öncesi sporcuların covid test sonuçlarının yanı sıra temaslı yada karantina süresi içerisinde olup olmadığına bakmak için sporcuların Hes Kodlarının kontrol edilmesini sağlayınız. Hes kodlarını paylaşmayan sporcu yönetici antrenörleri salona almayın, gerekirse salonda hazır bulunan kolluk güçlerimizle irtibat halinde olun. Hiç kimse, hiç bir sebep sizin ve ailenizin sağlığından değerli değil.

İbrahim Yılmaz

HHGD Başkanı”

İbrahim Yılmaz ikinci bir yazı daha paylaşarak şunları söyledi:

“Yanlış anlaşılan konulara açıklık getirmek icin ikinci yazıya ihtiyaç olmuştur.

Öncelikle konu kişiselleştirilmemelidir. Bahsi geçen sporcunun daha önce covid geçirmis antikor üreten plazma bağışçısı konumunda sağlıklı bir kişi olduğunu biliyorum. Fakat talimatlarda ki eksiklikler nedeniyle yaşanan olaylar medyada Hakem ve Gözlemcilerimizi küçük duruma düşürmeye çalışılmıştır. İlk paylaşımım başka bir sporcunun önümüzde ki haftalarda bu kan testi sonucunda antikor üretmesine rağmen, hastalığı devam ederken yada yeniden hastalığa yakalanmış halde müsabakaya alınmaması için uyarı niteliğindedir. Ayrıca antikor testi pozitif çıkan sporcunun da Pazar günü olduğu gibi müsabakaya alınmaması değil, pcr test sonucu ibrazı veya E devlet portalından Hes kodunda yazan Riskli Değil ibaresiyle oynatılması konusudur. Bizler gönüllülük esasıyla görev yaparken en azından sağlığımız için tedirgin olmamız kaçınılmazdır.

Saygılarımla”

 

Bakmadan Geçme