Hentbol Hakemliğinden Okçuluğa

Sivas’ta 8 yıl hentbol hakemliği yaptıktan sonra okçuluğa ilgi duyan iki çocuk annesi Pınar Demir, okçulukta geleceğin yıldızlarını yetiştirmek için çaba sarf ediyor.

Kentte açılan kursa katılan çocuklara okçuluk tekniklerini öğreten Demir, "kadın okçu" olduğu için velilerin dikkatini çekiyor.

CumhuriyetÜniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük EğitimiBölümü’nden mezun olan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asılbranşının hentbol olduğunu söyledi. B klasmanında 8 yıl hentbolhakemliği yaptıktan sonra okçuluğa ilgi duyduğunu belirten Demir,okçuluk belgesi almak için eğitimlere katıldığını ve bir daha okatmaktan vazgeçemediğini ifade etti.

Gençlik Hizmetleri ve Sporİl Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 3 yıldır okçuluk branşında eğitimverdiğini dile getiren Demir, "Okçuluk bende bir tutku oldu. Hentbolhakemliğini bıraktım. Şu an sadece okçulukla ilgileniyorum. Sporcularla,ok ve yay ile uğraşmak, yarışmalara hazırlanmak bana huzur veriyor"diye konuştu.

Demir, 60 lisanslı sporcusunun olduğunu, bunlardan20’sine 4 Eylül Stadyumu dış sahada sürekli eğitim verdiğini ifadeederek, her gün 2 saat antrenman yaptıklarını söyledi.

Okçuluğunmaliyetli bir spor olmasına rağmen kurslara ilginin yoğun olduğunubelirten Demir, bu branşın çocukların konsantrasyonunu artırdığınıvurguladı.

Çocuklarını kursa getiren velilerden "kadınokçu" olduğu için ilginç tepkiler aldığını dile getiren Demir, velilerinşaşırdığını ifade ederek, "İlk etapta velilerden ‘okçuluk antrenörü sizmisiniz?’ diye tepkiler aldım. Şaşırıyorlardı ama şimdi memnunlar"dedi.

Ailesinin kendisine çok destek verdiğini belirten Demir, şunları söyledi:

"Eşimde sporla ilgileniyor ve o da okçuluğa merak sardı. Erkek sporu olarakbilinen okçuluk da kadın sporcuların az olmasına rağmen antrenmanlardagözlemlediğim kadarıyla bayanların konsantreleri daha iyi ve hedefi tamnoktadan vurabiliyorlar. Prestijli bir spor. Bütün velilere ve çocuklaratavsiye ediyorum. Şunu da söyleyebilirim ki geçen yıllara oranlaözellikle olimpiyatlardan sonra okçuluk kurslarına yoğun bir ilgi var."

Demir, olimpiyatlarda mücadele edecek sporcularyetiştirmeyi hedeflediğini belirterek, "Umarım bu hayalim gerçek olur"ifadesini kullandı.

Antrenör Demir’in eşi olan OkçulukFederasyonu İl Temsilcisi Ufuk Demir ise son yıllarda okçuluğa olanilginin arttığını belirterek, çocukları sporla kötü alışkanlıklardanuzak tuttuklarını söyledi.

Okçuluk eğitimi alan çocuklar ise bu branşta kendilerini geliştirmek ve madalyalar kazanmak istediklerini belirtti.

MERVE TOPUZ – SEYİT AHMET EKSİK

Bakmadan Geçme