Hentbol izlemeniz için 7 neden!

Her uluslararası organizasyon özellikle de olimpiyat oyunları hentbola yeni hayranlar kazandırıyor. Eğer hiç izlemediyseniz işte Rio 2016’da hentbol maçlarını izlemeniz için 7 neden…

HENTBOLHABER.NET – Rio 2016 Olimpiyat Oyunları hentbol mucizesine sahne olmaya devam ediyor.

Kadınlarda bronz için Norveç ile Hollanda mücadele edecek. Bronz madalya maçı 20 Ağustos Cumartesi 17:30’da oynanacak. Fransa ve Rusya’nın altın madalya mücadelesi ise aynı gün 21:30’da. 

Bugün ise erkek takımları Future Arena’daki yarı finallerde ter dökecek. 19 Ağustos Cuma 21:30’da Fransa – Almanya ve 20 Ağustos Cumartesi 02:30’da Polonya – Danimarka finale yükselmek için mücadele edecek.

Bu nefes kesen maçlar için Handball Planet, Rio’da hentbol izlemeniz için 7 neden adı altında bir liste yaptı.

Hentbolhaber.Net’in Türk sporseverler için eklediği notlarla işte o nedenler:

1/ FRANSA OLİMPİYAT REKORU KIRABİLİR

Hentbol tarihinde hiç bir dönemde Fransa’nın bu jenerasyonunun baskın olduğu kadar baskın olmuş başka bir takım görülmedi. Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazanan bu takımın oyuncuları kulüplerinde de başta Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olmak üzere pek çok uluslararası ve ulusal şampiyonluk yaşadı. 

Örneğin dünyanın en popüler hentbolcusu olan Nikola Karabatic 2014/2015 Sezonunda şunları yaptı:

Eylül ayında IHF Super Globe’u kazandı.
Ocak ayında Dünya Şampiyonu oldu ve Dünya Şampiyonası Yıldızlar Takımı’nda yer aldı.
Mart ayında ASOBAL (İspanya Ligi) Şampiyonu oldu.
Mayıs ayında VELUX EHF 2014/15 Sezonu Yıldızlar Takımı’nda yer aldı.
VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu.
VELUX EHF Dörtlü Finali’nin En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi.

Fransa finalde başarılı olursa üst üste üçüncü defa Olimpiyatlarda altın madalya kazanmış olacak. Bildiğimiz kadarıyla takım sporlarında ABD basketbol takımları dışında bunu yapabilen yok.

Haber

2/ İZLANDALI HOCA FİNALİ GÖRMEK

Eurosport spikeri Ozan Can Sülüm’ün de dediği gibi şu anda kadınlarda ve erkeklerde en formda hocalar İzlandalı…

Almanya Teknik Direktörü Dagur Sigurdsson ve Danimarka Teknik Direktörü Gudmundur Gudmundsson’un ‘İzlanda sihrini’ konuşturdukları fantastik bir final izleme şansına sahip olabiliriz. İki teknik adam da İzlandalı hoca fenomeninin iyi birer temsilcisi.

20 Bundesliga, 3 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan THW Kiel’in İzlandalı Teknik Direktörü Alfred Gislason ile Mayıs 2015’de İstanbul’da (Beşiktaş ile hazırlık maçı yaptıkları mini kampta) yaptığımız sohbette şöyle bir diyalog geçmişti:

“Hentbolu İzlandalı antrenörler icat etmiş diyorlar Hocam.”

“Hayır, biz sadece geliştirdik.”

Haber

3/ DAGUR, LINO’NUN YOLUNDAN İLERLİYOR

Lino Červar göreve geldiğinde Hırvatistan EHF EURO 2002’yi son sırada bitirmişti. Lino Hoca, kısa sürede eskinin “kaybedenleri” Ivano Balić, Blazenko Lacković, Igor Vori gibi oyuncularla başarıdan başarıya koştu. Portekiz 2003’de Dünya Şampiyonu olan Hırvatistan, Atina 2004 Olimpiyatlarında altın madalyanın sahibi oldu….

Dagur Sigurdsson Almanlarla aynı şeyi yapabilir… 2007’deki dünya şampiyonluğundan sonra Almanlar bir duraklama dönemine girmişti. Yeni jenerasyon İzlandalı teknik adam ile Ocak ayında EHF EURO 2016’da şampiyon oldu. İlk adım tamam, acaba ikincisi gelecek mi?

Haber

4/ POLONYA VE DANİMARKA İLK ALTIN MADALYALARINI ALABİLİR

Danimarka Erkek Hentbol Takımı Olimpiyatlarda şimdiye kadar madalya kazanmadı. Polonya ise en son Montreal 1976’da bronz madalya kazanmıştı. İki güçlü hentbol ülkesi Brezilya’da yarı finalde karşılaşıyor.

Haber

5/ KAROL BIELECKI 

Polonya’nın Sol Oyun Kurucusu 2010’da Hırvatistan ile yapılan dostluk maçında meydana gelen kazada gözünü kaybetmişti. O günden bu yana bu sporun en iyileri arasında yer almak için verdiği fiziksel ve zihinsel mücadele büyük fedakarlık gerektiriyor. Dujshebaev ile çalışmaya başlamak Bielecki’yi kazadan önceki formuna döndüren kritik noktaydı. Karol Bielecki bir atlet ve bir savaşçı olarak örnek biri…

Bielecki Mayıs ayında Talant Dujshebaev yönetimindeki Vive Tauron Kielce ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.

Haber

6/ DUJSHEBAEV’E İKİ KRALLIK

Hentbol dünyasında hiç bir teknik adam 3 ay içinde çok önemli iki unvan kazanmadı. Mayıs’ta Vive Tauron Kielce ile VELUX EHF Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Talant Dujshebaev, Ağustos’ta Olimpiyat şampiyonu olabilir. Bu gerçekleşirse Talant Dujshebaev pek çok açıdan eşsiz olan mükemmel özgeçmişine bir rekor daha eklemiş olacak.

Haber

7/ DUJSHEBAEV VS GUDMUNDSSON 

Talant Dujshebaev ile Gudmundur Gudmundsson arasındaki hentbolda alışık olmadığımız o özel sevgi bağını(!) hentbolseverler iyi bilir. Bakalım bu tatlı rekabet yarı finale nasıl yansıyacak…

Haber

Generated by IJG JPEG Library

 

Bakmadan Geçme