Hentbol İzmir il temsilciliği bir ilke imza attı

Ortaya çıkan pandemi krizi ile birlikte Hentbol İzmir İl temsilciliği farklı bir projeye imza atıyor.

HENTBOLHABER.NET – Pandemi sürecinde ve daha sonra normalleşme ile birlikte farklı projelere imza atan Hentbol İzmir İl Temsilciliği sporculara ve ailelerine yönelik projelerde ile fark yarattı.

İl temsilcisi Taner Çetindere liderliğinde başlayan “hentbolizm” adı altında çalışmaları öncelikli olarak “EVDE KAL, SPOR YAP” parolası ile başladı.

HaberDaha sonra kademeli olarak insanların evden çıkması ile birlikte başlanan çalışma, karşılıklı görüş alışverişleri ve uzun bir çalışmanın ardından boyutunu değiştirdi.

İzmir’de görev yapan pilot hentbol antrenörleri sporcular ve ailelerine yönelik, Zoom üzerinden sporcu beslenmesi, sporcu psikolojisi, sosyal medya kullanımı, kariyer planlaması, spor sakatlıkları, sporcu sakatlıklarını önleme yöntemleri ve sonrasında yapılması gerekenler, bandajlama gibi konularda eğitimler verildi ve verilmeye devam edeceği aktarıldı.

Başka bir bölümünde ise İzmir’de ki kulüplerinden seçilen sporcularla hedefi belirlenmiş, çalışması planlanmış örnek antrenman programları hazırlanıp klip şeklinde yayınlanıyor. Bu yapılan antrenmanların evde yapılabilecek bölümleri uygulama grubu hemtbolcuları tarafından evde kendi başlarına ve kendi antrenörleri kontrolünde yapılmaları istendi ve bu çalışmalar da devam ediyor.  Yapılan antrenmanlar kaydedilip klipler hazırlanıyor.

Bu uygulama grubundaki antrenörlerle Ege Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversinde görev yapan bazı akademisyenlerin de katılım ve desteğiyle eğitimler verildi. Süreç içerisinde diğer üniversitelerden ve çevre illerden de misafir takım ve antrenörlerin de uygulama bölümüne davet edilmesi planlandığı paylaşıldı.

Yapılan çalışmalar  İzmir Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından da desteklendiği ifade edilirken, çalışmalar için sponsor arayışı devam ettiği ifade edildi. Yapılan çalışmalar sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanırken, tüm sporcu ve velileri için örnek teşkil ediyor.

Bakmadan Geçme