Hentbol Kulüpleri Birliği kuruldu

Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nde yarışan on kulübün katılımıyla Hentbol Kulüpleri Birliği kuruldu.

HENTBOLHABER.NET – Hentbol Kadınlar Süper Liginde yer alan 10 kulüp bir araya gelerek yeni bir oluşuma imza attı. 

10 kulüp ortak yapılan açıklamasında şunları söyledi:

Türk Hentbol Camiası’nın temel taşı Hentbol Kulüpleri olarak; hentbolun vazgeçilmez unsurları olan kulüplerimizin birliğini ve birlikte hareket edebilme kabiliyetlerini sağlamak, hentbolu kuşaklara taşıyacak olan kulüplerimizi daha güçlü kılmak, oyunun gerçek sahibi olan kulüplerin oyunun kuralları konulurken söz sahibi olmasını temin etmek ve nihayet Türk Hentbolu’na önemli bir kurum kazandırmak gayesiyle bir araya geldik.

Bugün geldiğimiz nokta itibariyle Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde yarışan on kulübün katılımıyla Hentbol Kulüpleri Birliği’nin kuruluşunu tamamladığını duyurmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz.

Hentbolun tüm paydaşlarının katılımlarıyla daha da büyük bir aile olma arzusunda olan Hentbol Kulüpleri Birliği’nin ilk Genel Kurulu, 3 Ekim 2022 Pazartesi günü, Antalya’da Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Yalnızca ve yalnızca hentbola hizmet etmek amacında olan Hentbol Kulüpleri Birliği’nin kuruluşunun yarınlara umut ve güzellik getirmesini diliyor, tüm hentbolseverleri Genel Kurul’umuza davet ediyoruz.

HENTBOL KULÜPLERİ BİRLİĞİ

Bakmadan Geçme