Hentbol Magazin’den sorulara Cevap

Hentbol Magazin Dergisinin yayın hayatına son vermesi üzerine Hentbolhaber.Net olarak Hentbol Magazin dergisi İmtiyaz sahibi Uğur Kılıç’a sorularımız oldu.

HENTBOLHABER.NET – 2010 yılı Kasım ayında başlamış olduğu yayın hayatına 8 senede 74 sayı sığdıran Hentbol Magazin dergisi yapmış olduğu açıklama ile yayın hayatına son verdi.

Hentbolhaber.Net olarak imtiyaz sahibi Uğur Kılıç’a Hentbol Magazin dergisinin neden böyle bir karar aldığını sorduk.

İşte sorular ve cevapları ile Uğur Kılıç;

-Hentbol Magazin Dergisi’nin yayınlarını durdurması ile ilgili hentbol camiasının merak ettiği konular var, öncelikle dergi yayın hayatına neden son verildi.

Uğur Kılıç : Maalesef beklediğimiz ilgiyi göremedik. Benim hayat felsefem önce kendini eleştirme yönündedir, beklediğimiz ilgiyi görebilecek bir dergi çıkartamamışız da diyebiliriz. Bizce Hentbol Magazin çok önemli misyona sahip bir projeydi. Öncelikli hedefimiz hentbolu kurumsal olarak hentboldan haberdar olmayan kurum ve kuruluşlara tanıtmak, sporcu, antrenör, hakem, yönetici ve kulüplerimiz ile ilgili özel ve genel haberler paylaşarak onları onore etmekti. Özellikle EHF  Şampiyonlar liginden haberlere geniş yer vererek hentbolun içinde yer alan herkesin ilgisini bu özel organizasyona çekerek hedeflerini yüksek tutmalarını sağlamaya çalıştık. Maalesef günümüzde hentbol camiasında bir vazgeçmişlik bir, boş vermişlik var, sporcuların, antrenörlerin, hakemlerin, yönetici ve kulüplerin yaşadıkları olumsuzluklar hentbolun kendi kariyer planlamalarında en önde olmasını engelleyen bir durum oluşturuyor.. Aslında tüm sorunun kaynağı, güven. Hentbol, herkese kendilerini güvencede hissedecek maddi manevi katkılar sunacak hale gelmeli ki, herkes kariyer planlamasını hentbolu ön plana alarak yapsın.

-Daha önce Hentbolhaber.Net olarak camianın hentbolun markalarına ( Hentbolhaber.Net’e ve Hentbol Magazine) sahip çıkmadığını çoğu yerde söylemiştik. Sizde Camianın ilgisizliği dediniz aktif abone sayınızı ve Turkcell dergilikten dergi indirme sayılarını öğrenebilir miyiz?

Uğur Kılıç : Bizim dergide ki en önemli prensibimiz, hentbolun imajına zarar verecek haberlerden uzak durmaktı. Bu nedenle bu sayıları paylaşmasam hentbol adına daha doğru olur.

-Derginize ilan veren kurumlar olmadı mı?

Uğur Kılıç : Aslında uzun bir süre Vertex firması ile bir anlaşmamız oldu , maalesef bizim dışımızda gelişen nedenlerden dolayı ilan bedellerini alamadık ve anlaşmamızı iptal ettik. Bizim için en önemli fırsat, federasyona ve hentbola hizmet veren  kurumların ilan vermesiydi. Ancak ne yazık ki beklediğimiz talep olmadı. Sporcu sayıları, talep edilen hentbol ürünleri, derginin tirajı, abone sayısı, sizin ilan almanızı etkileyen çok önemli faktörler. Maalesef Türkiye de hentbol bu konuda pek yol kat edemedi. Mesela, spor okulları bir branşın can damarıdır. Spor okulları sayesinde kulüpler kurulur, hentbola sporcular kazandırılır, dolayısı ile aileleri ile seyirciler de kazanılır. Kulüpler top alır, sporcular ayakkabı alır, dizlik alır vs. Dolayısı ile bir Pazar oluşur. Bu ürünleri satmak isteyen firmaların ilanlarını almak çok daha kolay olur.

-Federasyona ağır eleştiriler var, desteğini çekmesi ile ilgili bu konuda ki fikirlerinizi öğrenebilir miyim?

Uğur Kılıç : Buna katılmıyorum. 5 yıldır dergimize destek olan federasyonu, bize desteğini kestiği için  eleştirmem. Beş yıl destek verdikleri için teşekkür ederim, benim kültürümde kötüleme üzerinden prim yapmak asla olmadı.

– Federasyon başkanlığı ile ilgili isminiz geçti, hatta camiada başkan adaylığınız nedeni ile dergiye destek verilmiyor algısı var, bu konuda fikirleriniz nelerdir.

Uğur Kılıç : Evet bunları bende duyuyorum. Niyet okuyarak, insanları zan altında bırakmak doğru değil.  Ben her zaman şeffaf iletişim kuran biriyim. Federasyon başkanı Bilal Eyüboğlu ile dönem dönem bir araya geliyoruz, fikirlerimden haberdar. Bu tarz teoriler üzerine düşünmek istemiyorum.

-Adaylık süreci ile ilgili fikirlerinizi alabilir miyiz?

Uğur Kılıç : Demokratik bir seçimle başa gelmiş bir yönetim var. Bir sonraki normal seçim zamanı 2020 olimpiyatlarını takip eden ilk 3 ay. Yani en azından 2 senelik bir süre var. Ben bu kadar uzun süre önce adaylık ile ilgili konuşmanın hentbola bir katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Aksine mevcut yönetimin hentbola sağlayacağı katkıya zarar vereceği inancındayım. Ben yönetim kuruluna girmeden önce de , yönetim kurulu üyesi olduğumda da hentbolumuzun gelişimi için projeler ürettim, şu anda da fikirlerine, kişiliklerine, vizyonlarına inandığım kişiler ile bir araya gelip projeler oluşturuyoruz. Ama zamanlama her zaman çok önemlidir, önümüzdeki sürenin bize neler göstereceğini hep birlikte göreceğiz.

-Son olarak camiaya mesajınız var mı?

Uğur Kılıç : Ben 1987 yılında hentbola başladım. 1994-2006 yıllarında süper ligde hentbol oynadım. Birçok arkadaşım gibi bende olumsuzluklar yaşadım ama hentbolun hayatıma kattığı güzellikleri görmemi engellemedi bu olumsuzluklar.  Hentbol sevgisi benim hayatımın merkezinde. Sporcu kardeşlerime, eğitimlerini aksatmayarak, hentbolu hayatlarının merkezine koymalarını tavsiye ediyorum. Kesinlikle kendilerine büyük hedefler koymaları gerekiyor, önce kendi takımlarında kendilerini ispat edip, sonra Avrupa’nın gözü önündeki liglere transfer olup oradan da en üst şampiyonlar ligi takımlarını hedeflemeliler.  Hentbol ucundan tutularak yapılacak bir spor değil. Hentbolu etrafımızda gördüğümüz önemli markalardan biri gibi düşünerek yaşamalıyız ve yönetmeliyiz. Markaları yönetmek , önemli nitelikler gerektirir. Takım çalışması önemlidir, özverili ve planlı çalışma kaçınılmazdır.  Şeffaf ve adil olmanız gerekir. Gelişen bir organizasyon yapısı oluşturmalısınız. İddia ediyorum, 4 yıllık kurumsal iletişim planlaması ile hentbol markası şu anki değerinden çok daha önemli seviyelere gelerek, Macaristan ve Polonya seviyelerine taşınabilir. Önemli olan inanmak, saygı duymak ve hep birlikte aynı hedefe doğru elinden gelenin en iyisini yapmaktır.




Bakmadan Geçme