Hentbol Nedir? Diye Sorarsak Ne Kaybederiz?

Köşe Yazarlarımızdan Abdullah Tüfek, yeni yazısı “Hentbol Nedir? Diye Sorarsak Ne Kaybederiz?” ile karşınızda.

Hentbol de Markalama ve Pazarlama Üzerine yazıları ile sizlerle buluşacak olan Abdullah Tüfek’in yeni yazısı şöyle;

"Türkiye’de Hentbol şuanda Nerde?" diye sorarsak; Maalesef Türkiye’de halen spor denince aklafutbol, salon sporları denince de akla basketbol geliyor diyebiliriz.

Ben bir süre hentbol sporunu lisanslı olarak yapmış ve aynı zamandailerleyen süreçte dışardan takip etmiş biri olarak bazı tespitlerdebulunacağım. Öncelikle benim bu sporu yaptığım dönemde ki yaşananproblemlerin halen devam ettiğini görmek çok acı, maalesef halen busporu tanımayan bilmeyen çocuklarımız var. Ve çocuklardan, temeldenbaşlayamazsak birkaç nesil daha HENTBOL geri planda kalmaya devam edecekgibi görünüyor.

Bizler öncelikle ilgialanımızı ve etki alanımızı çok net belirlemeliyiz. Neleri farklıyapabiliriz, bizim elimizde olan imkanlar dahilinde bunlarıdüşünmeliyiz. En büyük sorunlardan biri olan tesisleşme belki şuan içinbizim etki alanımızda değil, bu konular yöneticilerimiziilgilendirirken, esas etki edebileceğimiz  "TANITIM", el birliği ileyapabileceğimiz en etkin silah diye düşünüyorum.

Peki Spor Pazarlaması Nedir? Spor Pazarlaması kavramı ilk kez Amerika’da1978 yılında Advertising Age dergisi tarafından ortaya atılan birkavramdır. Şu an da spor endüstrisi dünyanın en büyük sektörlerindenbiridir. Parasal değerlere bakıldığında bir çok sektörü çok geridebırakmıştır. Arsenal Kulübü Ticari İlişkiler Başkanı Tom FOXbir konuşmasında “ Futbolu pazarlarken, pazarlayacağınız en son şeysahada oynanan futboldur” demiştir. Bu da gösteriyor ki sahada oynananoyun dışında, dışardaki etkenler ön plana çıkıyor. Amerika’da düzenlenenbeyzbol müsabakalarında seyircilerin saha da oynanan oyun dışında, sahadışı etkinliklerini ve organizasyonlarını daha fazla dikkate aldığınıbiliyor musunuz? Belki bizimde bu tarz organizasyonlara ihtiyacımız var.Sizce ?

Diğer bir noktada da budönemde en büyük güç sosyal medya, forum siteleri, spor haber sitelerive tabi ki spor kulüpleri resmi siteleri. Bunlar spor marketing adınabulunmaz nimetler ve sonsuz bir güç olarak elimizin altında bulunuyor. Ancak Ne Kadar Faydalanabiliyoruz?

Sonuç Olarak HENTBOL MARKASI oluşması adına atılacak enbüyük ve etkili adım tanıtım ve pazarlama, bu konuda el birliği ileilerleyen günlerde yoğun çalışmalar yapıp, bu sporu görmek istediğimizyere getirmek bizim elimizde. Bu hafta herkes şunu denesin, sizinHentbol’un içinde olduğunuzu bilen yakın çevrenize birkaç soru sorunbakalım. "İçinde olduğunuz sporu onlar ne kadar biliyor?" Önceliklihedefimiz birebir, hep beraber çalışarak ve en önemlisi “O zatenbiliyor” diye varsaymadan, en yakınımızdaki kişilerden başlayarak busporu tanıtmak olsun…

Bir sonraki yazımda Kulüplerimizin Ekonomik Durumları , SponsorlukÇalışmaları vb.. konularda sizlerle beraber olacağım. Açıkçası siz merakediyor musunuz , Kulüplerimizden takdiri hak eden, sporcu maaşlarınıdüzenli ödeyen ve markalaşma adına önemli adımlar atan kulüplerimizhangileri? Hep beraber bu konu üzerine konuşacağız.

Hentbol Dolu Günler Dileğiyle…"

Köşe Yazısı Linki : http://www.hentbolhaber.net/makale/abdullah-tufek/hentbol-nedir-diye-sorarsak-ne-kaybederiz/75.html

Bakmadan Geçme