Hentbol sevgisi tarih yazdırıyor

EHF, Tekerlekli Sandalye Hentboluna odaklandı. İlk çalışma grubu toplantısı Viyana'da yapıldı.

HENTBOLHABER.NET – Yeni oluşturulan Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Tekerlekli Sandalye Hentbolu çalışma grubunun ilk toplantısı Viyana’da yapıldı.

Avusturya’da düzenlenen 2015 Avrupa Tekerlekli Sandalye Hentbolu Turnuvası ardından Avrupa Hentbol Federasyonu branşın ilerlemesi için bir çalışma grubu oluşturmaya karar vermişti.

eurohandball.com’da yer alan habere göre çalışma grubu geçtiğimiz hafta sonu EHF’nin Viyana’daki merkezinde  yaptığı toplantıda 2016 yılı turnuvasının detaylarını, oyun kurallarının iyileştirilmesi ve klasman belirlenmesine ilişkin önerileri görüştü.

KURALLAR BELİRLENİYOR

2016 Turnuvasında uygulanacak değişikliklerden biri kalenin 1,60 metre yükseklikte olması. Buna ek olarak takımların 5 oyuncu ve 1 kaleciden oluşması ve sahada her zaman en az bir kadın oyuncu olması kararlaştırıldı.

Oyuncuların klasmanında şimdilik engelli (görme veya duyma engeli hariç) ve engeli olmayan şeklinde ayrılması uygun görüldü. Maç sırasında sahada sadece bir engeli olmayan kişinin bulunmasına izin verilecek.

Bu ‘kolay’ sınıflandırma sisteminin branşın yaygınlaşmasını teşvik etmek uygulandığı, bununla beraber gelecekteki üst düzey organizasyonlarda ayrıntılı bir sınıflandırma sistemi oluşturulması gerektiği belirtildi.

PORTEKİZ ŞAMPİYONAYA TALİP

Hollanda ve Portekiz hentbol federasyonları Avrupa Tekerlekli Sandalye Hentbolu Turnuvasına sırasıyla 2017 ve 2018 yıllarında ev sahipliği yapma isteklerini iletti. EHF ilerleyen günlerde kararını açıklayacak.

Haber

EHF TEKERLEKLİ SANDALYE HENTBOLU ÇALIŞMA GRUBU ÜYELERİ

Jerzy Eliasz (EHF Metodik Komisyon Başkanı), Pedro Sequeira (EHF Metodik Komisyon Üyesi), Marc de Sousa (Hakem), Bart Neeft (Tekerlekli Sandalye Hentbolu Antrenörü), Danilo Ferreira (Tekerlekli Sandalye Hentbolu Antrenörü), Anders Wiiand (İsveç Hentbol Federasyonu Tekerlekli Sandalye Hentbolu Proje Lideri).

2016 TURNUVASININ EV SAHİBİ ASLI İSKİT’İN ŞEHRİ OLACAK

2016 Avrupa Tekerlekli Sandalye Hentbolu Turnuvası 7 ve 8 Aralık tarihlerinde İsveç’in Kristianstad kentinde yapılacak. Turnuvaya 4 ile 6 takımın katılması bekleniyor.

ASLI İSKİT KRISTIANSTAD HK’YA TRANSFER OLDU… DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme