Hentbol Spor İle İlgili Görüşler

Hentbol Spor , Hentbol İhtisas Spor Kulübü yada herkesce Federasyonun kulübü olarakda bilinen Hentbol Spor Nedir? Nasıl Kurulmuştur? yazı dizisine devam ediyoruz.

Daha Önce ki "Hentbol Spor Hakkında Bilinmeyenler 1 ve 2" adlı yazılarımızda "Hentbolspor Nedir? Nasıl Kurulmuştur? Amacı Nedir? Hentbolspor’a Sporcu Seçimi Nasıl Oluyor? ve Kadroda Kimler Var?" sorularına Serdar Seymen cevaplamış bizde yazımızda siz Hentbol Severler ile paylaşmıştık.

Bizde Hentbol Spor Antrenörü Serdar Seymen’e son olarak şu soruyu sorduk:  "Diğer Antrenörlerimizin, idarecilerin bakış açıları nasıl? Olumlu ya da olumsuz ne tür eleştiriler alıyorsunuz?"

Serdar SEYMEN:  Ülkemizde her yenilik önce temkinli karşılanıyor ve sadece eksikler, hatalar göze batıyor. Ancak konu gündeme geldiğinde inanılmaz derecede bizi destekleyen ve katkı veren Antrenörler oldu. Bunların başında takımın çoğunluğunu oluşturan Ankara B.Ş.B Spor Kuiübü Baş Antrenörü Zeki Hoca, Milli Piyango Spor Kulübü Baş Antrenörü Okan Hoca, Çankaya B.Anka Spor Kulübü Baş Antrenörü Secattin Hoca, Bursa Nilüfer B.Spor Kulübü Baş Antrenörü Fatih Hoca, BJK Spor Kulübü Baş Antrenörü Müfit Hoca, İl Özel İdare Spor Kulübü Baş Antrenörü Adnan Hoca, İzmir B.Ş.B.Spor Kulübü Baş Antrenörü Metin Hoca ve daha ismini sayamadığımız bir çok değerli Hocamız var. Bu bir başlangıç. Çok emek verildi elbette eksiklerimiz var, Federasyonumuz ilk defa bunu yapıyor yıllardır hayalini kurardık, Avrupa ülkelerinde çok örnekleri var. Onlar okul ve Konaklama yeme içme gibi sorunları da çözüyor. Ancak THF’nin Kamp Eğitim Merkezi Mayıs gibi açılacak o zaman daha iyi olacak. Güzel bir laf var, Kervan yolda düzelir. Bizler eksiklerimiz konusunda Federasyonla birlikte inanılmaz mesai harcıyoruz, emeği geçen ve bizlere destek olan saygı değer Antrenörlere ve hentbole emek veren herkese teşekkürler.
 

Haber
 

Peki Süper Ligde yer alan Antrenörlerimizin açıklamaları ve Hentbol Spor ile birlikte burada gelişim kampına katılan antrenörlerimizin görüşleri nasıl oldu gelin hep beraber okuyalım.

Bursa Nilüfer Belediyespor Antrenörü Fatih Işık : İnşallah proje amacına ve isteğine ulaşır. Oyuncularımız özellikle burada tecrübe kazanıyorlar. Bu proje tüm altyapıda milli takımlarımızın her kategorisinde uygulanabilir. Ayrıca burada ki sporcuların her geçen gün daha iyi olacağını inanıyorum. Ancak projede bazı noktalara dikkat çekmek gerekiyor. Her hafta sonu müsabakalar var.Bu durum oyuncuların okullarında eğitim sıkıntıları ortaya getirebilir. Özellikle devamsızlık ve sınavlar bu konuda dikkat etmek gerekiyor. Eğitim açısından da sporculara kolaylık sağlamak adına farklı projeler gündeme getirilebilir. Ayrıca buradaki sporcu havuzuna mümkün olduğunca Türkiye’nin her yerinden sporcular dahil edilmeli. Ne kadar çok geniş sporcu havuzu olursa onların Hentbol Eğitimi açısından da daha fazla fayda sağlanmış olacaktır.

Sporcu havuzunun yanından  altyapılarda görev alan Antrenör arkadaşlarımıza da farklı olarak devamlı eğitimler bu proje içerisinde değerlendirilebilir.Böylece eğitim yönünden de altyapılarda birlikte hareket edilmesi sağlanmış olur.

Çankaya Belediyesi Anka Spor Secaattin Aydoğ: İleriye yönelik yapılan bir çalışma. Voleybol okulunu aldı ve düzenli antreman yaparak başarı yakaladı. Hentbol açısından bu proje de çocukları toparlamak , maça teknik taktiksel açıdan hazırlanmak sıkıntı olabilir. Maçtan maça ne kadar ilerleme kaydedilebilir? Bu planlamanın iyi yapılıp analiz edilmesi gerekiyor.

Adana Çukobirlik Spor Kulübü Gürcin Can : Taslak halinde iken Adana’da Akdeniz Oyunlarında konuşma şansımız oldu. Altyapı sporcusunun çok sayıda maç yapması en büyük avantaj. Ayrıca mümkün olduğunca bu takımda ki sporcuların beraber oynaması birlikteliği sağlayacaktır.

Anafen Koleji Spor Kulübü Antrenörü Çetin Tiryaki: Milli oluşum açısından çok iyi bir proje. Geçmiş yıllarda kendi kulüplerinden dolayı adam kayırmaca çok yaşandı.Ancak bu proje ile geniş bir havuza sahip olunacak. Bu tip projeler ile devam edilirse, Türkiye’de çok iyi bir jenerasyon geliyor.

Özellikle bu projede tüm Türkiye’nin ele alınması gerekmekte.Böylece geçmişte yapılan şimdi yapılmayacak ve başarı gelecektir. İlk karmaları , Paf ligi gibi organizasyonlar devam ederse altyapılarda büyük bir ivme kazanacağız.

Haber

Mersin Hentbol Spor Kulübü Antrenörü Osman Özoğlu: Geç kalınmış bir proje olarak değerlendiriyorum. Bu proje ile daha fazla tecrübe ve bilgi aktarımı  sporculara sağlanmış olacaktır. Eğitim yönünden bazı sıkıntılar yaşanabilir. Bu sporcuların voleybol lisesi gibi eğitimleri sağlanarak hem okul  hem kulüp eğitimi birlikte sağlanabilir. Neden Hentbol Lisesi olmasın? Bu konuda bir çalışma yapılabilir.

Ankara İl Özel İdare Spor Kulübü Antrenörü Adnan Öztürk ( A Milli Erkek Takımı Antrenörü) : Çok iyi bir grup var. Burada da çok fazla maç yaptırmak amaçlanıyor. Ligde oynuyorlar ve mücadelesi yüksek ve zor maç oynuyorlar. Burada geliştirilmesi gereken daha fazla bir arada antreman yapılması  ve oyuncuların birbirini tanıması olacaktır.

Beşiktaş Antrenörü Müfit Arın :  Hentbol adına güzel bir adım. Okullar , kulüpler  bazında  sporcuların taranması iyi olacaktır. Yetenekleri bir jenerasyon var. Aynı zamanda altyapılarda antrenörlerin kaliteli ve nitelikli insanların olması  altyapı ile üstyapı arasında güçlü bir bağ kuracaktır. Bu antrenörlere de sürekli eğitimlerin verilmesi altyapıda temelin sağla adımlarla atılmasını birlikte sağlayacaktır. Ayrıca okullar bazında tekrar bir yapılanma sağlamamız gerekmektedir. Sporcuların eğitimlerinin yanından  hentbole de devam edebilmesi için gerekli yapının oluşturulması gerekmekte.

Haber
 

Yeditepe Antrenörü Vahid Zorlu : Geniş kapsamlı bir proje. Türkiye’nin her ilinden sporcu seçilip , geleceğe yönelik sporcular yetiştiriliyor. Bu ekibin lig müsabakaları haricinde daha çok birararada vakit geçirmesi ayrıca çeşitli turnuvalara katılıp daha çok tecrübe kazanması gerekiyor. Bu tip projelerin arttırılması gerekiyor.

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor Antrenörü Zeki Polat : Yeni gerçekleşen bu proje başlangıç adına çok güzel. Herkesin elbirliği ile desteklemesi gereken bir proje olduğunu düşünüyorum. Ben bu projeyi sonuna kadar destekliyorum. Yıl sonunda projenin eksi ve artıları görülerek , gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor.

Trabzonspor Antrenörü Ahmet Kaynak: Bu tür uygulamalara geç kalınmış olduğunu düşünüyorum. Ancak projenin fayda getirebileceğini de düşünüyorum. Ankara ağırlıklı değil tüm Türkiye’yi kapsaması açısından önemli olacaktır. Ayrıca her oyuncu kendi ilinde takımında oynaması gerekiyor ve düzenli atremanda yapmalı. Şuan yaş grubu küçük ancak bakalım ne olacak, zaman gösterecek.

Gençlerbirliği Antrenörü Rüştü Şahin : Çok güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Bu tip yaş gruplarını hedef alıp , geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmek için uzun bir süreç gerekiyor. Bu projenin daha başarılı olması için ortak bir merkezde sporcuların toplanması , kamp eğitim merkezi oluşturulması , birbirleri ile daha çok zaman geçirmeleri gerekiyor.

Antalyaspor Antrenörü Tufan Dağseven : Başlangıç adına çok güzel bir proje. Bu projeye desteklerin arttırılması ve projenin sadece bu jenerasyon ile kalınmayıp , alt yaş katagorilerinde de uygulanınması gerektiğini , uzun süreç sürecek bu projede başarının geleceğini düşünüyorum.

 

Maliye Milli Piyango Spor Kulübü Antrenörü Okan Halay: Oluşumun doğru olduğunu düşünüyorum. Bu sene 1998 doğumlu sporcular ile yola çıkıldı. Bunun yanında  99- 2000 doğumlu sporcularla da, kısacası her yaş kategorisinde de farklı projeler ile devam edilmesi gerekiyor.

Ayrıca sporcu seçimi de ön planda tutulmalı ve fizik kalitesi yüksek sporcular ile projeler devam etmeli.

Geliştirilmesi ve dikkat edilmesi noktalardan biri bu sporcular bir arada iken eğitim süreci nasıl olacak, bu sıkıntılar nasıl aşılacak burada bu konular ön plana çıkıyor. Ayrıca Antrenör eğitimi de nasıl devam edecek. Takımla birlikte iken o yaş kategorisindeki altyapı antrenörlerinde gelişimi açısından eğitimlerin var olması gerektiğini düşünüyorum.

İzmir Büyükşehir Belediyespor Yardımcı Antrenörü Erdem Dikbaş : Daha önce yapılması gereken bir proje idi. Serdar hocamı ve ekibini bu güzel projeden dolayı kutluyorum ve sonuna kadar destekliyorum. Projenin geliştirilmesi ile ilgili bütün çalışmaları Serdar hocam düşünmüştür ve gelecek yıllarda daha da bu proje geliştirilerek amacına varacaktır. Sporcuların daha çok ve zorlu müsabakalar oynayarak kendilerini geliştirip , kendi yaş katagorilerinin Milli takımlarında oynayarak başarılar elde edeceğini düşünüyorum. Bu projeye desteklerinden dolayı Türkiye Hentbol Federasyonu’na ve Başkan Bilal Eyüboğlu’na teşekkür ediyorum. Serdar hoca ve ekibine de başarılar diliyorum.

Haber
 

Taşova Yibo Antrenörü Sercan Şenel : Müthiş bir proje olduğunu düşünüyorum. Genç yaşlarına rağmen ligte boy göstererek , ağır müsabakalar oynuyorlar. Daha fazla müsabaka yaparak daha çok tecrübe kazanacaklar. Geleceğe yönelik fizikli sporcular yetiştirmemiz gerektiğine inanıyorum.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Tevfik Karagöz : Bu projeyi olumlu karşılıyorum. Bu jenerasyon ile kendimize ait bir oyun tarzımız, kendi sistemimiz ve ekolümüz olsun istiyoruz. Bu projede başarılı sonuçlar alınacağına inanıyorum.

Ted Kolejliler Spor Kulübü Antrenörü Semra Atav : Daha önceden olması gereken , geç kalınmış bir proje. Sporcularımız turnuva ve daha çok maç yaparak kendilerini geliştirme şansı buluyorlar. Geniş sporcu kadrosundaki her sporcuya şans veriliyor. Proje hedefi doğrultusunda olumlu şekilde devam ediyor.

Denizli Belediyespor Antrenörü İsmail Başka : Türkiye de hentbol sporunun yeniden diriliş hareketi olarak görüyorum bu süreci, yapılan kamplar ve tespit edilen sporcular, hiçbir tanesini gözden kaçırmamak için yapılan objektif değerlendirmeler. Takip altında olan birçok sporcu ve bunlara eklenecek daha nice yetenekli sporcular, bunlar gelecek için umut verici ve heyecanlandıran yaklaşımlar. Yıllardır alt yapılarda çalışan emek harcayan antrenörleri sürece dahil ederek hep birlikte ve hep beraberiz, bu yükü beraber taşıyacağız mesajını vermesi ile önemli bir süreç, Serdar Seymen Hocamızın yılların tecrübe ve deneyimlerine dayanarak düşündüğü, uygulamak için bir kıvılcıma ihtiyaç duyduğu bu proje ile Türk hentbolünde çok iyi bir sıçrama yaşayacağımıza ve bunun sistem olarak Milli Takımlarımıza yerleşeceği ve hentbolümüzü Avrupa standartlarına taşıyacağına olan inancımız sonsuzdur. Hentbol Spor Kulübü olarak da yıllarca bir arada oynayacak sporcularımız A Milli Takım kadrosuna yükseldiğinde hiçbir şeyin tesadüfen olmadığını göreceklerdir. Bu inanç ve özveri ile çalışmalar devam ettiği sürece başarı kaçınılmaz olacaktır. Antrenör olarak bu sürecin bir parçası olmaktan ve sürece katkı koymaktan ve duyduğum mutluluğun tarifi mümkün değildir. Ayrıca teknolojinin tüm olanaklarını kullanarak yapılan çalışmaların tüm alt yapı antrenörleri ile paylaşılması da, projenin önemli ayaklarından birisidir. Sistemin istediği sporcu tarzının belirlenmesi, yetiştirilmesi ve projenin devamının sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır.

Bursa Nilüfer Belediyespor  Altyapı Antrenörü İlknur Kurtuluş : Serdar hocam ile çalışmak çok güzel , uyum içerisinde çalışıyoruz. Geleceğin Milli takımlarında oynayacak sporcular yetiştirmek adına çalışıyoruz. Sporcularımız istekli ve özverili çalışmalarına devam ediyorlar. Gelecek yıllarda bayan ve alt jenerasyonlar eklenerek bu proje genişletilerek yoluna devam edecek. Projenin başlangıç adına çok güzel olduğunu düşünüyorum.

Konya Selçuklu Belediyespor Antrenörü Hasan Bakar : Milli takımlar altyapısının oluşturulduğu bu projede her bölgeden başarılı sporcular bulunuyor. Projenin iyi yolda olduğunu düşünüyorum. Hızlı oynayan , disiplinli bir ekip oluşturulmuş durumda. Bu sporcular Milli takımlarda birbirlerini tanıyıp yer alacaklar. Herkes çok istekli durumda. İlerleyen yılların Milli takımları oluşturulmak üzere sporcuları birleştiriyoruz. Bu jenerasyonun öncü olması diliyorum.


Hentbol Spor ile ilgili olarak son paylaşacağımız son konu ise geride kalan birinci devre.

Hentbol Spor, Erkekler 1.Liginde 3 Galibiyet , 2 beraberlik , 6 mağlubiyet ile 8 Puanla 7.Sırada ve Hentbol Spor Oluşumunun nasıl faydalı olacağı ilerleyen zamanlarda daha da belli olacak.

Hentbol Spor ile ilgili olarak görüşlerini bizimle paylaşan Antrenörlerimize ve yazı dizimize  katkıda bulunan Serdar Seymen’e teşekkür ederiz.

Hentbol Spor Hakkında Bilinmeyenler -1-

Hentbol Spor Hakkında Bilinmeyenler -2-

Bakmadan Geçme