Hentbolcular Soma’daydı

Soma Faciasının 1. Yıldönümünde yaşamını yitiren madencilerimiz adına İzmir BŞB GSK ile Beşiktaş Mogaz hentbolcuları küçük hentbolcular ile maç oynadı.

HENTBOLHABER.NET / İZMİR – 13 Mayıs 2014’de bir avuç kömür için bir ömür veren 301 madenci Soma’daki bir özel madenin dehlizlerinde şehit oldu. Modern dünyada yaşanmış en büyük facialarından biri olan Soma Maden Faciası’nın üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Maden şehitlerinin yakınlarının yüreğine düşen ateş kor gibi yanmaya devam ederken sağduyulu kişiler ve kurumlar hem maden şehitlerin anılması hem de böyle faciaların bir daha yaşanmaması için Soma’yı gündemde tutmaya devam ediyor.

Hentbol camiası da Soma’nın unutulmaması için çaba gösterenlerden. Eski hakemlerimizden Gözlemci Sercan Ersöz’ün girişimi; Süper Lig şampiyonlarından İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (İzmir BŞB GSK) ile Beşiktaş Mogaz takımları, Gençlik ve Spor Bakanlığı Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Soma Kaymakamlığı, Soma Belediyesi, Türkiye Hentbol Federasyonu, Turgutalp Dayanışma Derneği ve Türkiye’nin tek hentbol haber mecrası Hentbolhaber.Net’in katkılarıyla Soma’da hentbolcular biraraya geldi.

Muzaffer Ecemiş Spor Salonu’nda düzenlenen anma törenine Beşiktaş Mogaz HT teknik ekibi, oyuncuları idarecileri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (İzmir BŞB GSK) teknik ekibi, oyuncuları ve idarecileri katıldı.

 İzmir BŞB GSK ile bir gösteri maçı yapan Beşiktaş Mogaz, pozisyon aralarında yerlerini minik hentbolculara bıraktı. Maç sonunda minik hentbolcularla ilgilenen oyuncular, minik sporculara imza dağıttı ve fotoğraf çektirdi.

Soma Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Dilek Kuruçay tarafından her iki takım idarecilerine çiçek ve günün anısına vefat eden madencilerimizi temsil eden madenci plaketi takdim edildi.

Foto Galeri Eklenecektir.

Bakmadan Geçme