Hentbolda menajer tuzağı

Türkiye’de hentbol süper liglerinde oynayan yabancıların kaç tanesi THF kriterlerine uygun kariyere sahip?

HENTBOLHABER.NET / ÖZEL HABER –  Bilindiği üzere Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) süper liglerde forma giyecek oyuncular için bazı kriterler getirmişti… 

Buna göre Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) ve Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) sıralamasında ilk 30’a giren ülkelerden Süper Liglere yapılacak transferlerde oyuncunun son 10 yıl içinde en az 3 kez A Milli olmak üzere en az 15 kez A ve Genç milli olmuş bir sporcu olması gerekiyor.

Öte yandan Süper Lig ekipleri 14 yabancı oyuncu transfer edebilirken, kadrolarında bu kriterlere uymayan en fazla 3 yabancı oyuncu bulundurabiliyor.

THF, söz konusu oyuncular için katılım ücretlerini, kriterlere uyan oyunculara uygulanan ücretlere göre artan oranda belirledi.

Süper Liglerde yer alan kulüpler de ekonomik olarak zarar görmemek için menajerlere başvurarak bu kriterlerde oyuncu istediklerini belirtti. İşte ne olduysa burada oldu…

ZARARA UĞRATIYORLAR

Ülkemizde Ivan Nincevic, Nemanja Pribak gibi yıldızlar top koştursa da bazı menajerlerin kriterlere uymayan oyuncuları Türkiye’de oynatabilmek için sahte müsabaka kağıtları düzenledikleri iddia ediliyor. Şartları karşılamayan oyuncular için THF’ye 3 bin Euro ödenmesi gerekiyor. Kriterlere uyan oyuncular içinse bu ücretin yarısı ödeniyor. 

Bazı kulüpler yaptıkları araştırmalar sonucunda sahte millilik belgelerini tespit ederek federasyona başvurmaya hazırlandıklarını dile getirdiler. Konuya yakın kaynaklar THF’nin söz konusu evraklar ile ilgili inceleme başlatacağını ve uluslararası federasyonlardan ilgili oyuncuların maçlarının takibinin sağlanacağı belirtildi.

MENAJERLERDEN KULÜPLERE AHLAKSIZ TEKLİF

Süper Liglerde yer alan bazı kulüplerin ücreti ‘ekonomik’ olan ancak kriterleri karşılamayan bazı oyuncuların transferi için menajerlerin sahte evrak teklifleri karşısında şaşırdıkları gelen bilgiler arasında.

Bakmadan Geçme