Hentbolda Nefesler Tutuldu

Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nde 2012-13 sezonu heyecanı bu hafta sonu oynanacak toplam 5 karşılaşmayla başlayacak.

Bütçe ve kadro kalitelerine bakıldığında ligde  Antalya Muratpaşa Belediyespor ve Üsküdar Belediyespor takımları  Hentbol Otoriteleri tarafından şampiyonluğun en güçlü adayları olarak  ön görülüyor. Çok büyük bir sürpriz olmaz ise bu iki takım arasında geçmesi beklenen şampiyonluk yarışının, son haftaya kadar sürmesi ve nefesleri kesmesi bekleniyor.

Yine bu ligin müdavimlerinden Çankaya Belediyesi Anka Spor, İzmir Büyükşehir Belediyespor, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Ankara Yenimahalle Belediyesi takımları ile Süper Lig’e bu yıl yükselen Orduspor, Rize Ardeşen Gençlikspor, Kastamonu Araç Belediyespor ve Maltepe Belediyespor gibi kulüplerinde lige renk katacakları muhakkak.

PİYANGO ÜZDÜ

Yıllardır hentbola ciddi yatırımlar yapan ve zirve yarışına ortak olan Maliye Milli Piyango’nun, maddi gerekçelerle ligden çekilmesi ise kadınlar hentbolu adına önemli bir kayıp olarak görülüyor.

Haber

1. HAFTA PROGRAMI

9 Eylül Pazar günü start alacak Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde ilk hafta maçlarının tamamı aynı gün oynanacak. 1. Hafta’nın programı ve maçları yönetecek hakemler şu şekilde:

Ligin son şampiyonu, Türkiye Kupası ve Süper Kupa sahibi Antalya Muratpaşa Belediyesi, evinde Ankara Yenimahalle Belediyespor’u konuk edecek. Pazar günü saat 15.00’te başlayacak bu maçı Mesut Erdoğan – Muhammet Turan hakem ikilisi yönetecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı gün saat 16.00’da İzmir’de Karadeniz temsilcisi Rize Ardeşen Gençlikspor’u ağırlayacak. Maçı, Murat Çelik – Cengiz Ömer hakem çifti yönetecek.

Maltepe Belediyespor ile Orduspor’u karşı karşıya getirecek müsabakanın başlama saati 13.00. Bu karşılaşmada da IHF Kokartlı Kürşad Erdoğan – İbrahim Özdeniz hakem ikilisi görev yapacaklar.

Romanya’nın Oltchim Valcea takımından Türk hentbolunun en önemli yıldızı Yeliz Özel’i kadrosuna katarak şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri haline gelen Üsküdar Belediyespor ise, İstanbul’da Kastamonu Araç Belediyespor’u konuk edecek. Saat 17.00’de başlayacak bu maçı Sibel Erdoğan – Sema Türkan hakem ikilisi yönetecek.

Saat 13.00’te Ankara’da oynanacak Çankaya Belediyesi Anka – Eskişehir Anadolu Üniversitesi maçında ise Yunis Tokmak – Serdar Özen ikilisi görev yapacak.

Bakmadan Geçme