Hentbol’da şov zamanı

Hentbol Erkekler Şampiyonlar Ligi EHF Final4 bugün Almanya’nın Köln şehrine oynanacak olan müsabakalar ile başlıyor.

FIRAT BEYDE / HENTBOLHABER.NET – Fransa’dan iki takım PSG, Nantes, Danimarka’dan AllBorg ve İspanyol ekip Barça, bugün başlayacak olan Hentbol Erkekler Şampiyonlar Ligi EHF Final4’da mücadele edecekler.

Saat:16.15’te PSG Handball – Aalborg Handball

Yarı Finalin ilk maçında Fransa’nın en önemli ve kupaya hasret ekibi PSG ile ilk defa Final4’da mücadele edecek Danimarka temsilcisi Aalborg ile karşı karşıya gelecek. Türkiye Saati ile 16.15’te başlayacak olan müsabaka EHF TV’den canlı olarak izlenebilecek.

Bu müsabaka özelinde şunları söylemek gerekirse;

* PSG,  5. defa FINAL 4’a kalmayı başardı ancak kupaya uzanamadı. 2017 yılında final oynamayı başaran Fransa temsilcisi, ilk defa Final4’a kalmayı başaran Aalborg’u geçip kupaya uzanmanın peşinde.

* Her iki ekipte yarı finalde Alman ekiplerini geçerek Final4’a geldiler. PSG,  A grubu müsabakalarını 3.sırada bitirdi.  Play-Off’larda Celje’yi eleyen PSG Handball, çeyrek finalde Alman devi THW Kiel’i geçerek EHF Final4’a geldi. Aalborg ise B grubunu 4.sırada bitirdi. Play-Off’larda Porto’yu eleyen Danimarka temsilcisi, çeyrek finalde bir diğer Alman ekibi Flensburg’u geçmeyi başardı.

* Mikkel Hansen, PSG’nin 80 gol ile en skorer oyuncusu olurken, Nikolaj Christensen Aalborg’un 61 gol ile en skorer oyuncusu durumunda

* Mikkel Hansen tarafında da en ilginç gelişmelerden biri olacak. Hansen gelecek sezon yarı finalde ki rakipleri Aalborg forması giyecek. Bakalım Hansen’in performansı nasıl olacak?

* Şu an Aalborg forması giyen Henrik Møllgaard  2015-18 yılları arasında PSG’de forma giymişti.

* Her iki takımda bu sezon kendi liglerinde şampiyon oldular. PSG 8. kez Fransa Ligi’nin şampiyonluğunu kazanırken, Aalborg kendi liginde 3. kez şampiyon olmuş oldu.

Haber

Saat:19.00’da Barça – HBC Nantes 

Yarı Finalin ikinci maçında Final4’ların en tecrübeli İspanyol ekibi Barça ile Fransız temsilcisi HBC Nantes karşı karşıya gelecek. Türkiye Saati ile 19.00’da başlayacak olan müsabaka EHF TV’den canlı olarak izlenebilecek.

Bu müsabaka özelinde şunları söylemek gerekirse;

* 6 aydan daha kısa bir sürede Barça tekrar EHF Final4’u oynayacak. 2020 VELUX EHF Final4 pandemi nedeniyle 28 Aralık’ta oynanmış ve Barça VELUX EHF Final4’da mücadele etmiş, finale çıkmıştı. Barça aynı başarıyı göstererek Nantes’ı eleyip finale kalmanın peşinde.

* HBC Nantes ise 2017/18 sezonunda ikinci olarak kapadığı EHF Final4 kupasını bu kez kazanmak istiyor. 

* Barça rekora koşmaya devam ediyor. 9. kez EHF Final4’da mücadele edecek İspanyol ekip kupayı 8 kez müzesine götürmeyi başardı. 

* Barça B grubunu lider bitirdi ve Play-OFF, Çeyrek finalde rakipleri Elverum ve Meshkov Brest’i rahat geçerek EHF Final4’a geldi.

* HBC Nantes  ise B grubunu 6. sırada bitirdi ve Play-Off ve çeyrek finalde zorlu rakipler ile eşleşti.  Play-Off’ta Lomza Vive Kielce’yi eleyen Fransız temsilcisi, en önemlisi çeyrek finalde Telekom Veszprém HC’yi eleyerek EHF Final4’a gelmiş oldu.

* HBC Nantes’ta Valero Rivera 86 gol ile en skorer oyuncu olurken, Barça’da Dika Mem 85 gol ile skorer oyuncu.

* HBC Nantes Lidl Starligue  3.sırada tamamladı. Barça ise en İspanya ligi ASOBAL’u hem de İspanya Kupası’nı müzesinde götürdü. 

* Barça’da Raul Entrerrios, Cédric Sorhaindo, Kevin Møller ve Jure Dolenec son maçlarını oynayacaklar. Ayrıca  Başantrenör Xavi Pascual’da Barça’dan ayrılan isim olacak. 

 

 

Bakmadan Geçme