Hentbol’da Süper Kupa veya Şampiyonluk Kupası oynanacak mı?

Hentbol’da liglerin başlama tarihi belli oldu ancak Hentbol Süper Kupa ne zaman oynanacak?

HENTBOLHABER.NET –  2020-2021 hentbol sezonunda Kadınlar ve Erkekler Süper Lig müsabakalarının planlanan başlangıç tarihleri, THF Teknik Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Erkekler Süper Lig 26 Eylül 2020, Kadınlar Süper Lig 27 Eylül 2020 olmuştu.

THF’den Süper Kupa tarihi ile ilgili bir açıklama yapılmazken, oynanıp oynanmayacağı ile  resmi açıklama yapılmadı. Ancak ligde yer alan kulüplerden oynanmasına yönelik olarak istek ve arzularının olduğu öğrenildi.

Eğer Süper Kupa oynanacak olursa hangi takımlar mücadele edecek?

*Normal şartlarda Süper Kupa müsabakası Türkiye Kupası sahibi ile Ligi ilk sırada bitiren takımlar arasında oynanıyordu. Lig pandemi sebebiyle yarıda kalıp tescil edilince Türkiye Kupası final müsabakaları da oynanmadı.

Erkeklerde ligi ilk sırada bitiren Beşiktaş Aygaz ile ikinci sırada bitiren Beykoz Belediyesi GSK aynı zamanda Türkiye Kupası final müsabakalarında da karşılaşacaktı. Dolayısıyla Süper Kupa müsabakasında Beşiktaş Aygaz ile Beykoz Belediyespor arasında oynanabilir.

Kadınlarda ise ligi ilk sırada bitiren Kastamonu Belediyesi GSK ile ikinci sırada bitiren Yenimahalle Belediyesi SK idi. Türkiye Kupası müsabakarında ise finale çıkan ilk ekip Yenimahalle Belediyesi SK olmuş, Kastamonu Belediyesi GSK ile Muratpaşa Belediyesi SK maçlarının iptal edilmişti. Dolayısıyla Ligi ilk sırada bitiren Kastamonu Belediyesi GSK ile Türkiye Kupası ilk finalisti Yenimahalle Belediyespor arasında müsabaka oynanabilir.

THF Yönetimi farklı bir yöntem de uygulayabilir

Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu 10 Ağustos Pazartesi yapacağı toplantı da ligi ilk iki sırada bitiren takımların Süper Kupa veya başka bir isimle şampiyonluk kupasının oynanmasını isteyebilir.

Sonuç olarak ligde yer alan takımların Süper Kupa Final müsabakasını oynamak istedikleri ve bu konuda THF Teknik Kuruluna başvuru yaptıkları öğrenildi.

THF yönetiminin pazartesi günü bu konuda karar vermesi bekleniyor. Yakın kaynaklardan öğrenilen bilgilere göre kulüplerin bu isteğinin red edilmeyeceği yönünde.

 

 

Bakmadan Geçme