Hentbol’de 2019 Dünya Şampiyonası Nerede?

2019 Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonasının organizasyonunu hangi ülke yapacak? Merakla beklenen bu sorunun cevabı 28 Ekim’de belli olacak.

25-26-27-28 Ekim tarihlerinde Doha’da yapılacak İHF kongresinin son gününde organizasyona ev sahipliği yapacak olan ülke açıklanacak.

Hentbolhaber.Net olarak "Aday Olan Ülkeler Hangileri ve Genel Değerlendirmeleri Nedir?" sizler için araştırdık.

Almanya – Danimarka

2019 Erkekler Dünya Şampiyonasına aday olan iki ülke.  Güçlü Hentbol Altyapısı ile ortaklaşa düzenleyecekleri şampiyonaya ev sahipliği yapmak istiyorlar. 35 Yıl önce Danimarka’da yapılan organizasyonda Almanya ilk altın madalyanın sahibi olmuştu. 2007 yılında ise Almanya’da düzenlenen ve Velux EHF Final4 müsabakalarına da ev sahipliği yapan Köln’deki "Lanxess Arena" hentbol salonu açısından muhteşem bir atmosfere sahip oluyor. Özellikle Almanya Berlin, Hamburg and Mannheim’de ki Hentbol Salonları ile ön plana çıkıyor. Son yıllarda ise Almanya Milli Takım yönünden ilerleme durması ise olumsuz yönleri. Danimarka ise Hentbol’de ekol olmuş bir ülke olarak artıları var eksileri yok gibi. Açılış ve Yarı final maçları Almanya’da, Final maçının ise  Danimarka’da oynanması planlanıyor.

İsveç

Şampiyonaya tekrar aday olan ülkelerden biri İsveç. En son 2011 ‘de organizasyona day olan ve düzenleyen İsveç 8 yıl içinde tekrar bir büyük organizasyona ev sahipliği yapmak istiyor. Ancak şanssızlığı çok kısa zaman süre içerisinde büyük bir organizasyona ev sahipliği yapması. 2011 yılında 14.000 seyirci ile "Malmö Arena" da düzenlenen organizasyon ise farklı bir artısı.

Norveç

2008 Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapan ve Avrupa’nın en zengin ülkelerinden birisi. Norveç’in hentbol altyapısından ziyade mevsimsel şartlar, organizasyon komitesinin kararında nasıl bir etki edecek zaman gösterecek. Ocak ayında organize edilecek Şampiyonada hava sıcaklığının etkisi de göz önünde bulundurulacaktır. Ancak Norveç’in şimdiye kadar büyük bir organizasyonu düzenlemek için aday olmaması ve ilk defa organizasyona aday olması onlar için artılardan biri.


Polonya

2007 Yılında Almanya’da düzenlenen Şampiyonada yıldızı parlamaya başladı ve Hentbolde ilerleme kaydettiler. Polonya’nın Ulusal takımlarının ilerlemesinin yanından iki büyük kulübü Kielce ve Wisla’da Avrupa Hentbolunde adları geçen kulüpler. 38 Milyon Nüfusu ile Polonya Hentbol’e ilgi duyuyor ve bu büyük organizasyonu istiyor. Hentbole olan ilgide Polonya’nın en büyük artılarından birisi.

Macaristan ve Slovakya

Avrupa’nın en önemli iki başkentinde organize edilmesi planlanan şampiyonada Macaristan ve Slovakya’nın güçlü hentbol altyapıları onlara artı bir değer kazandırıyor. Aynı zamanda Macaristan’ın hem Ulusal Takımları hem de Kulüpleri takımları olarak erkeklerde ve  bayanlarda elde etmiş olduğu dereceler de belli. Budapeşt 13000 seyirci kapasiteli salonu ile finale ev sahipliği yapabilir.


NOT: Bu haber Hentbolhaber.Net’in Özel Haberidir.

Bakmadan Geçme