Hentbolde Marka Olmak ve CÇTEAM

Markalaşmak Nedir? Pazarlamanın ana fikri ‘Her şey Pazarlanabilir’ görüşüdür. Bir ürünün markalaşmasının sebebi kesinlikle diğer ürünlerden ayırt edilebilmesidir. Bugün markalaşmayı ortaya çıkaran en büyük neden üreticilerin tüketiciler üzerinde etkinlik sağlamak istemeleridir.

Peki Hentbol’de Markalaşma Nasıl Olacak? Bu konuda tek sorumlu Federasyon mu? Takımlar mı? Sporcular mı? Antrenörler mi? Hakemler mi?

Bu konu ile ilgili olarak Hentbolhaber Facebook sayfamızda "Hentbolde Markalaşmayı Nasıl Sağlayabiliriz? Sporcuya , hakeme , antrenöre , takımlara düşen görevler nedir??" diye sorduk ve birçok kişiden  farklı yorumlar aldık.

Bu yorumlardan bazılarını özetleyecek olursak: " Takımların altyapılarda mutlaka 3 kategorilerde olması gerektiği , okullarda hentbolun daha fazla tanıtılması gerektiği , farklı spor kanallarının da yayınlarının olmasının , tanıtım filmlerinin olmasının gerektiği hatta çizgi film karakteri Pepe’de Hentbolu tanıtan bir çizgi filminin bile olmasının farklı bir hava yaratacağı , dizi filmlerinde hentbolcunun başrolde olmasının sağlanması , marketing ve pazarlama bölümlerinin olması gerektiği ve  altyapılarda antrenörlere destek verilmesi gibi" birçok yorum ve düşünce paylaşıldı.


Tüm düşüncelerini bizimle paylaşan siz hentbol severlere teşekkür ederiz. Markalaşma, Hentbol adına Federasyondan başlayıp, hakemine, antrenörü , sporcusuna, takımına kadar herkesi ilgilendirmekte.

Dünya’da sanat ve spor üzerinden tanıtım yapılması veimaj oluşturulması çok sık kullanılan yöntem. Bir zamanlar Sovyetlerinve Çin’in ülke ve ideolojinin, olumlu  imajını oluşturmak adına, sanatıve sporu nasıl başarılı kullandığını biliriz. Bu strateji ismi bilinenülkelerin değil, Afrika ülkelerinin bazılarının bile gündemindeolmuştur.

Marka olma yolunda yapılan çalışmaların başında sürekli gündemde kalmakve tüketici beyninde kalıcı olmak amacıyla kesintisiz ve gündemiyakalayan reklamlar ve etkinlikler yapılması büyük önem taşımaktadır.Marka oluşturmak, oluşturulan marka ile tanınmak ve tercih edilmek hattabulunulan sektörde kalıcı olabilmek uzun süreli, meşakkatli, sabır veözveri isteyen bir çalışma gerektirir.

Çok kısa sürede çok büyük bir organizasyon etkinliğine ve ekonomik gücüne sahip olamayız belki ama markalaşma üzerine anlatmak istediğimizi Hentbol’de bir ilk olan Can Çelebi ve onun markası CÇTEAM ‘e getireceğiz.

Can Çelebi, "Günümüz spor dünyasında spor branşlarının popülerliği yalnız sportifbaşarılarda değil her spor dalının yarattığı sporcu markaları ve bumarkaları tüketicinin beğenisine sunmak için sosyal medyayı doğru,sistemli ve sabırlı kullanılması gerekmektedir.

Her branşın ve branşa bağlı takımların markalaşmış sporcularaihtiyacı vardır. Bu sporcular tribüne seyirci çekerken diğer illerdekitakipçilerinde de merak uyandırırlar." demekte.

Markalaşmış sporcular kendi hayran kitlelerini salonlara çekerken, giyimleri , özel hayatlarıda çok yakından takip edilebilmekte. Hem görsel hem de yazılı basının ilgisini çekebilmekteler. Belkide Hentbolde markalaşma yolunda en önemli adımlar sporcular tarafından atılması gerekmekte. Can Çelebi’nin CÇTEAM Markası adı altında Hentbol’de Markalaşma adına nasıl bir yol izleyeceği ve ne kadar ilerleyebileceğini ilerleyen günlerde daha ayırt edebileceğiz.

Can Çelebi, CÇTEAM ile ilgili olarak şunları kaydetti: "Yukarıda geçen bu hususlar doğrultusunda bizler “CÇ Team” adı altında,seksenlerde ki Hentbol dinamizmini ve popülerliğini geri kazandırmayıamaçlayan, Can Çelebi markasını spor dünyasında kalıcılaştırmaya ve buçalışmaları finanse edecek sponsor bulmaya çalışan bir ekip yarattık.

 Sizde artık Hentbolun hak ettiği yere gelmesini düşünüyorsanızbizim heyacanımıza ortak olup çalışmalarımızı “#cçteam” etiketiyle“Facebook, Twitter ve İnstagram” da takip edebilir soru ve görüşleriniziiletebilirsiniz."dedi.

Son olarak Sports Tv ‘ye Markalaşma üzerine bir röportaj veren Can Çelebi’nin açıklamalarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Ne dersiniz? Hentbol’de Markalaşma Aslında Çok mu Zor?

Bakmadan Geçme