Hentbol’u bekleyen tehlike!

Son zamanlarda Hentbol takımları farklı branşlar ile anılmaya ve bu sebeple hentbola olan desteklerini çekmeye başladılar.

Hentbolu beklediğini ön gördüğümüz bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Gayemiz hentbolun diğer salon sporlarıyla da yarış halinde olduğunu vurgulamak. Şimdi bu konu da nereden çıktı diye sormayalım birbirimize.

Hentbolhaber.Net’in bir uyarısı olarak dursun bu köşede.

Hentbol takımlarımızın çoğu belediyeye bağlı ‘Belediyespor’ kulüpleri. Bu kulüplerimiz, başta belediyeler olmak üzere kendi imkanları doğrultusunda yarışmacı oluyorlar. Tesisleşme, maçların oynanacağı yer, ekonomi, organizasyon ve sayısını arttırabileceğimiz birçok avantaj salon sporlarının gözdesi olarak belediyeleri işaret ediyor.

Türlü avantajlardan dolayıdır ki salon sporlarının politikası ‘Belediyespor’ olma yönüne kayıyor. Gördüğümüz, hissettiğimiz odur ki basketbol ve voleybol ‘Belediye’ etiketine yönelmiş durumdu.

Hentbol bu rekabetin neresinde?

Hentbol yöneticilerimize kendi takımlarının başarısı kadar hentbolun çıtasını yükseltmek adına da önemli görevler düşüyor. Bu rekabetin farkında olarak adımların atılması gerektiği düşüncesindeyiz.

Acı değil mi yaşadıklarımız, Muratpaşa’nın voleybola yönlenmesi, hentbolu arka planlara atması? Muratpaşa Süleyman Evcilmen Spor Salonu’nda “Önemli olan hentbol oynamak” yazısını görmeyecek olmak acıtmıyor mu içimizi?

Ne kadar tepki verebildik, ne kadar kamuoyu oluşturabildik/ oluşturabildik mi?

Bazı şeyler için geç kalmadan, harekete geçmek en önemlisi. Hentbolu bekleyen tehlikeyi görmezden gelmeyelim.

Hentbolhaber.Net 

Bakmadan Geçme