Hentbolumuz da Eskişehir gibi değişsin..

Yazarımız Zeynur Pehlivan, değişen Eskişehir’in avrupadaki temsilcisi Yunus Özmusul’u kaleme aldı.

Hentbolumuz da Eskişehir gibi değişsin..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski Eskişehir’i bilir misiniz? Çamurlu, gelişmemiş, ayazı ve hamamlarından başka hiçbirşeyi ile gündeme gelmeyen Eskişehir’i..

Ben Eskişehir’liyim ve eski Eskişehir’i çok iyi bilirim.

Hamamyolundan başka gezilecek, Venedik Pastanesinden başka gidilecek, Esnaf Sarayından başka alışveriş yapılacak, Büyük ve Şale Otelden başka kalınacak yeri olmayan Eskişehir’i..

Eskişehirli olupta içinden geçen Porsuk Çayının ve yollarının kirliliğini bilmeyen, İsmail Ayaz ve Karaşevelli seyahat firmalarının otobüslerine binmeyen, Kılıçoğlu ve Arı sinemalarına gitmeyen yoktur.

Halbuki son yıllarda Eskişehir ne kadar değişti değil mi? Hiçkimse artık yukarıda saydığım özellikteki Eskişehir’i tanımıyor.

Odunpazarı evlerinin küllerinden ve tozlarından arınıp  turistik bir yer olacağını, insanların Şelale Park, Sazova, Kentpark gibi yeşil alanlara  koşacağını, dolduracağını kim tahmin edebilirdi?

Görüntüsü ve yaşantısı ile apayrı bir kent haline dönüşen Eskişehir, artık Avrupalı bir şehir görüntüsünde.. Şehrin her yerindeki heykelleri, Porsuk’ta gezinen gondolları, her mevsim düzenlenen konser, festival, sinema, tiyatro günleri gibi etkinliklerle, hemen herkesin rotasını Anadolu’nun bu güzel şehrine çevirmesine neden olan Eskişehir; Yılmaz Büyükerşen gibi bir sanat adamı, akademisyen, yenilikçi ve vizyoner bir Belediye Başkanı olmasaydı, bugünkü yaşanılası, imrenilesi ve mutlaka gidilmesi gereken bir yer olur muydu?

Bir insan, bir şehri değiştirdi. Bu şehirdeki insanlardan bazıları da başka şeyleri değiştiriyor.

Haber

Bir zamanlar hentbolun beşiği olan Eskişehir’den yetişen bir yıldız, hentbolun makus talihini değiştirmeye başladı. Avrupa’da oynadığımız ama Avrupa’da hiç sporcusu olmayan hentbol, geçen sene Can Çelebi ile Avrupalı olmaya başlamıştı.

Bizim hentboldan oldukça uzak, son derece dinamik,  son derece teknik oynanan Avrupa hentboluna, bu sene Eskişehir’in yetiştirdiği başarılı kalecimiz Yunus Özmusul’da eklendi.

Haber

Her sporcunun olmak istediği, oynamak istediği yer olan Almanya’ya transfer oldu ve gerçek hentbol dünyasına adım atmış oldu.

Haber
http://www.groundshots.de/

Stutgart’ın 15 kilometre uzağında muhteşem doğası, tertemiz havasının olduğu şirin Bittenfeld kasabasında yaşayacak ve  Bundesliga’nın yeni ekibi TV Bittenfeld 1898 takımında hentbol oynayacak, Porsche Arena Stuttgart ve Scharrena’da  ismi okunacak olan Yunus, daha ilk gittiği günden itibaren büyük bir sevgi ve ilgiyle karşılandı. Kendisine ait bir evi ve arabası olan Yunus, daha ilk gün profesyonellikle de tanıştı. Cep telefonuna gelen bir program kendisine, o gün hangi koşu ve ağırlık antrenmanını yapacağını bildiriyordu. Üstelik bu programı uygularken kimse kendisini kontrol etmeyecekti.

Haber

Çünkü buradaki sporcular, sosyal yaşamda dahil, nasıl çalışılacağını, nasıl eğlenileceğini çoktan öğrenmişlerdi. Yani disiplini ve profesyonelliği çok iyi biliyorlardı. Zaten Bundesliga’ya bu sene çıkan Bittenfeld’in dergisini Yunus bana verdiğinde ve içindekileri gördüğümde oldukça şaşırmıştım. Bu derginin benim için gelmesi ise ayrı bir keyifti. “Ne güzel! Artık bu dergide Yunus Özmusul’u da göreceğiz.” dedim kendi kendime.

Yunus’a gönderilen programlar sadece günlük programlardan ibaret değildi. Sporcular tüm sezon hangi programı uygulayacakları konusunda da bilgilendiriliyordu.

Haber

Yurtdışında oynayacak kapasiteleri olmasına rağmen kendisinin ve ülke hentbolunu geliştirmek uğruna hiçbirşey yapmayan sporcularımızın aksine, “Bunu yapmasaydım, yaşamasaydım gözüm açık giderdi.” diyen Yunus, bunu ne kadar çok istediğini henüz buradayken gösteriyordu. Almanca öğrenmeye büyük zaman veren Yunus, gece geç saatlere kadar dil öğrenmeye çalışıyor, her  yönüyle Almanya’ya kendisini hazırlıyordu.

Almanya’da karşılaşacağı her sorununa yardımcı olduğunu bildiğim Yılmaz Doğan ve Yunus’un abisi, sporcumuzu hiç yalnız bırakmıyor, gurbetteki ilk günlerini daha rahat geçirmesini sağlıyorlardı.

Bazı sporculara hiç güvenim yoktur. Çok şey yapacaklarını ifade edip, senelerdir aynı yerlerde dönüp duran ve hiçbir ilerleme kaydedemeyen sporculara inanmam mümkün değil.. Ancak Yunus Özmusul’un, Almanya’da büyük işler başaracağını, kısa zamanda kendisini kanıtlayacağını ve sevdireceğini, çok kişiye örnek olacağını öyle iyi biliyorum ki..

Yurtdışına giden birçok sporcu, “özlem” diyerek ülkesine dönüyor. “Biz tembel insanlarız”, “Bizler zora gelemeyiz” cümlesinin türkçe çevirisi olan “Bizler duygusal insanlarız” diyerek gerçek performansını sahaya yansıtamayan ve yurda dönen insanların tersine, ben Yunus Özmusul’un,   iyi bir performans sergileyeceğine ve daha iyi takımlara transfer olacağına eminim.

Eskişehir, Ankara, İstanbul derken, şimdi de Almanya. Burası son durak olsun, yolun hep açık olsun, ama kalen hep kapalı olsun Yunus. Eskişehirimiz, memleketimiz gibi, hentbolumuzda Avrupalı olsun. Hem senin, hem Türk hentbolunun buna çok ihtiyacı var. Bol şanslar Yunus.

Bakmadan Geçme