Hentbolun büyülü salonları -1-

Hentbol Erkekler ve Kadınlar Şampiyonlar Ligi grupları ve takımları belli oldu. Peki Şampiyonlar Ligi takımları kaç kişilik salonlarda müsabakalarını oynuyor. Gelin bu sorunun cevabını bulalım.

ÖZEL HABER / HENTBOLHABER.NET – EHF Erkekler Şampiyonlar Ligi ve DELO EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek ekipler belli oldu.

Hentbolhaber.Net olarak sizlere Hentbol’un en önemli organizasyonunda mücadele edecek Avrupa’nın en iyi takımlarının salonlarını sizinle paylaşmak istedik. Bu büyülü dünyada nasıl kaybolup gidildiğini size aktarmaya çalışacağız.

Haber

İlk olarak EHF Erkekler Şampiyonlar Ligi A Grubu:

HC Vardar 1961 

Bu sezon Vardar’ı farklı ismi ile Şampiyonlar Ligi’nde izleyeceğiz. Haziran ayında kulübün başkanın değişmesi ile ismini de değiştirdi. Şampiyonlar Ligi başlamasına yakın takımların son kadroları ile ilgili olarak detay vereceğiz. Şimdi konumuza geri dönelim ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamış Vardar’ın salonunu tanıyalım.

HC Vardar Ulusal Ligi ve SEHA Ligi maçlarını  2013/2014 sezonundan itibaren  SC Kale”Üsküp’te  2500 kişilik salonda oynuyordu. Şampiyonlar Ligi maçlarını ise Boris Trajkovski Üsküp’te oynadı(6.170 kişilik)

Şimdi ise HC Vardar kendi salonu S.C. Jane Sandanski’de 6500 seyirciyi arkasına alarak oynuyor. Unutmadan söyleyelim Vardar 2016/17 ve 2018/19 sezonlarında VELUX EHF Final4’da iki kez şampiyon olarak Avrupa’nın en büyük kupasını müzesine götürdü.

Haber

Paris Saint-German Handball (PSG Handball)

EHF Erkekler Şampiyonlar Ligi A grubunda mücadele edecek PSG Handball, şu ana kadar hiç şampiyonluğu bulunmayan, başarıya susamış bir ekip. Fransa’nın ve hentbolun en önemli zengin kulübü diyebiliriz.  1937 yılında açılan, 1946 ve 1990 yılında tekrar yenilenen “Stade Pierre de Coubertin” salonlarında mücadelesini sürdürüyor Fransız temsilcisi.

EHF Kaynaklarında salon 3500 kişi olarak geçse de yapılan düzenlemeler ile birlikte salonun kapasitesi 4000 kişilik. Aynı zamanda salon bir çok organizasyona da en sahipliği yapıyor. Zemin devamlı olarak değişebildiği için basketbol, tenis ve çeşitli spor dallarına ev sahipliği yapabiliyor.

Haber

PGE Kielce

Polonya Ekibi PGE Kielce müsabakalarını Hala M.O.S.I.R – Legionów oynuyor. Bu sezonda isim değiştiren ekiplerden biri VIVE grubunun isim sponsorluğunu çekmesi ile Kielce şampiyonlar liginde PGE Kielce adıyla mücadele edecek.

Salonları ise 2006 yılında açıldı ve Polonya’nın en çoşkulu taraftarlarına ev sahipliği yapıyor.  Salon normal düzende 3030 kişilik ama yapılan eklemeler ile birlikte 4200 sarı taraftar Polonya efsanesini destekliyor. Unutmadan söylemekte fayda var Kielce 2015/26 sezonunda VELUX EHF Şampiyonlar Ligi şampiyonu bir takım.

Haber

Foto: kielcehandball.pl/

FC Porto Sofarma

Portekiz’de futbol deyince akla ilk gelen Porto olmaktadır. Artık Porto hentbolun en önemli kulübü haline geldi. Özellikle  teknik patron Magnus Andersson ile muhteşem bir çıkış yakalayan Portekiz temsilcisi (röportajımızı buradan bulabilirsiniz) , 2018/19 sezonunda EHF Kupası’nda 3. oldu.

Porto Sofarma müsabakalarını Dragao Arena’da oynuyor.  Futbol Stradyumu ile spor salonu iç içe olan bir spor kompleksi. EHF Kaynaklarında 2225 seyirci kapasiteli salon, ateşli porto taraftarlarına ev sahipliği yapıyor.

Haber

fcporto.pt/

 

Elverum Handball

EHF Erkekler Şampiyonlar Ligi A Grubunun bir diğer temsilcisi Norveç ekibi Elverum Handball. Norveç ekibi flaş transferlere imza attı ve şampiyonlar liginde başarılı sonuçlar almak istiyor. Tabi ki arkasında ki en önemli güç taraftarları olacak. Müsabakalarını Terningen Arena’da oynayan Norveç temsilcisi 2400 kişiyi arkasına alıyor. Ancak bazı özel maçlarda ise 11500 kişilik(kapasite 12500 arttırılabiliyor) Hakons Hall tercih ediliyor.  Geçen sezon PSG maçında 12,377 kişi  tribünde yer almıştı. Bakalım Elverum hangi salonda hangi maçlarını oynayacak bir sonraki takım tanıtımlarımızda yer alacak.

Haber

SG FLENSBURG – HANDEWITT

Almanların bir diğer ekibi Flensburg – Handewitt A grubunda yer alacak. 2013/14 Şampiyonlar Ligi şampiyonu Alman ekip, tekrar aynı başarıyı yakalamak istiyor. 6300 kişilik Flens Arena’da misafirlerini konuk eden SG Flensburg-Handewitt, Alman seyircilerin çoşkusunu arkasına alıyor ve rakiplere zor anlar yaşatıyor. Lig kombine fiyatları 75Euro’dan başlayıp, 640 Euro’ya kadar çıkarken, Şampiyonlar Liginde ayrı bir kombine fiyatı geçerli oluyor. Şampiyonlar Ligi için 10 Euro’dan başlayıp 43 Euro’ya kadar fiyat gidiyor.

Haber

 

Bakmadan Geçme