Hentbolun En İyisi Muratpaşa Belediyesi

Son ana kadar hangi takımın kazanacağını bilemediğimiz maçta kupa, son andaki 7 metre ile sahibini buldu.

Maçı daha başından itibaren sıkı tutmaya kararlı olduğu görünen her iki takım, rakip takım kaptanları ile adam adama oynamaya başladılar. Yenimahalle Belediyesinin yıldızı Yeliz etkisiz duruma getirildiğinde diğer oyuncuları daha iyi savunabileceğini düşünen Muratpaşa Belediyesi takımı ilk devrede bunu büyük ölçüde gerçekleştirdi. Arka arkaya sağ kanattan bulduğu gollerle maça iyi başlayan taraf Muratpaşa Belediyesi idi. Ancak her iki takımın uyguladığı sert savunma bu maçın tam bir final havası içinde geçeceğini işaret ediyordu. 

 

Topa her sahip olduğunda karşısında  iki ya da üç savunma oyuncusu olmasına rağmen gol fırsatları yakalayan, pivota top aktarmaya çalışan, boş adamı gören,  gol yedikten sonra ilk santraya gelen ve takımında büyük görev üstlenen yine Yenimahalle Belediyesi oyuncusu Yeliz Özeldi. 

Ama Bayanlar Hentbol Türkiye Kupasına damga vuran, sadece Yeliz’i değil, diğer oyuncuların atışlarında da büyük başarı gösteren, önündeki takım arkadaşlarının gösterdiği gayrete ortak olan, kısacası kaldığı yerden devam eden Sevilay,  bugünkü maça damgasını vuran kişiydi.  Özellikle son  7 metre atışında ki kurtarışı ile  hem maçı uzatmaya götürmedi, hem de kendisi gibi birçok kişiyi de  televizyonları başına kilitledi.
 

İlk devrede her iki takımın yaptığı başarılı savunmanın yanına, her iki takım kalecilerinin yüksek yüzde ile oynamaları,  ilk on dakikanın berabere tamamlanması,(3-3) bu maçın uzatmalara gidebileceği doğrultusundaydı. Sevilay’ın kurtarışları,  yedikleri gol sonrasında Yasemin’le oyuna çabuk  başlamaları, hücumda topu yakalanmadan uygun pozisyondaki arkadaşları  ile buluşturmaları sonrasında fark bir anda üç farka çıktı.(6-3) İlk molayı alan, uzun bir süre gol bulamayan Yenimahalle Belediyesi, yirminci dakikada dört kişi kaldı. Hücumda pozisyon bulmakta zorlanan Yenimahalle Belediyesi, oyunun savunma yönünü  daha iyi yaparak farkın açılmasına engel oldu.
 

İlk devreyi 11-8 önde kapatan Muratpaşa Belediyesinin aksine,  Yenimahalle Belediyesi hem savunmada hem hücumda daha iyi oyun ortaya koymaya başladı.  İkinci yarıda farkı kapatıp, beraberliği yakalayan ve oyunu hiç bırakmayan Yenimahalle Belediyesi ilk kez yirmi ikinci dakikada  öne geçmeyi başardı.(17/18) Olga’nın iki dakika cezası alması ile eksik kalan Muratpaşa Belediyesi karşısında Yenimahalle Belediyesi, yirmi dördüncü dakikada farkı ikiye çıkardı.

Maçta en kritik dakikaların yaşandığı son anlarda Yenimahalle Belediyesi’nden Esra iki dakika ile oyun dışı kaldı. Bu dakikalarda Yenimahalle Belediyesi’nin genç oyuncusu  Sıla’nın  arka arkaya yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren Muratpaşa Belediyesi, yirmi sekizinci dakikada beraberliği yakaladı.(19/19) İlke’nin yaptığı basit hatayı  iyi değerlendiren Muratpaşa Belediyesi son  bir dakikada skoru kendi lehine çevirmeyi başardı.(20/19)
 

Hücumda pivota verilen pas sonrası 7 metre kazanan, atacağı gol ile beraberliği sağlayarak maçı uzatmaya taşıyacağını düşündüğümüz  isim Yenimahalle Belediyesi’nden Yeliz Özeldi.  Bu gibi maçları o sahada bulunan herkesten daha çok yaşayan, bu gibi durumlarla nasıl baş edileceğini en iyi bilen Yeliz Özel.
 

O ana kadar sahada oynanan hentbola bakarak, o ana kadar sergilenen mücadeleye bakarak, bu gibi maçların televizyon ekranlarında daha çok yer almasını, hatta seyircilerin 7 metreye giden bir maça tanık olmalarını isteyen bir kişi olarak ve tabii topun Yeliz Özel’in elinde olduğunu bilerek,   bu maçın uzatmaya gitmesini istemiştim.
 

Bebek sahibi olmak için ayrı kaldığı hentbolu, takımını ve bathftşarılarını bu kadar çok özleyen Sevilay, maçın bu noktada bitmesine karar verdi. Muhteşem bir atış aldatmasına sahip olduğunu bildiğimiz Yeliz’in bu kritik anda topu bomboş köşeye bırakacağı düşünülürken, Sevilay final maçının sonunda inanılmaz bir refleks göstererek, kendi sağ alt köşesine gelen bu şutu çıkardı. Son saniyelerde topun rakip takıma geçmesine olanak vermeyen Muratpaşa Belediyesi hentbol takımı kupanın sahibi oldu. 

Muratpaşa Belediyesi, kadro derinliği olan, ekip olarak daha iyi oyun ortaya koyan,  pozisyonlarında daha etkili olan oyunculara sahip bir takım görüntüsü çizerken, Yenimahalle Belediyesi’nde,  böyle zorlu maçlarda tek başına mücadele eden Yeliz Özel’e katkı sağlayacak etkili oyuncuların olmaması dikkat çekiciydi.     
 

Şampiyonlar Liginde görev alan başarılı hakem çiftimiz Kürşad Erdoğan-İbrahim Özdeniz ikilisinin kusursuz yönettiği,  dolu bir salonla daha da güzel olacağını düşündüğüm Türkiye Kupası finali, her anını büyük bir heyecan içinde, atmış dakikadan daha fazla izlemek istediğim bir maç oldu. 
 

Az daha olacaktı… Eğer, Sevilay o topu çıkarmasaydı… Eğer, Yeliz o şutu gole çevirebilseydi…

Zeynur PEHLİVAN

Bakmadan Geçme