Hentbolun Ruhu 1 Eylül’de Canlandı

Sinan Öner, Hentbol Kadınlar Süper Lig Ekibi Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü Antrenörü olarak değil, eski bir hentbolcu, eski dostlukların kıymetini bilen bir dost ve unutulmaması gereken anıları tekrar yaşatmak isteyen bir hentbolcu olarak, Hentbolhaber.Net okuyucularına 1 Eylül Hentbolcular Buluşuyor etkinliği ile ilgili düşüncelerini paylaşıyor.

Haber1 Eylül de Eskişehir’e düzenlenen Hentbolcular buluşuyor etkinliğine  çağrıda bulunurken, yukarıdaki  cümleleri yazarak herkesi bu etkinliğe davet etmiştik. Sesimize  kulak veren Adana’dan, Konya’dan, Bursa’dan, İstanbul’dan, İzmir’den, Ankara’dan,İzmit’ten Antalya’dan gelen 320   hentbolcu dostumuzun katılımıyla  gerçekten harika bir gün  geçirdik.

Organizasyonda çok aksilikler olsa da, katılan herkes  o kadar mutluo kadar içten o kadar sıcaktı ki,  bütün aksilikleri silip götürüyordu. Hentbol da  başlangıçta elde edilen dostluklar  o kadar sağlam temelller üzerine atılmış ki, yıllar sonra birbirlerini  görmeyenlerin birbirleriyle  karşılaştıklarında, öyle sıcak ve sımsıkı birbirlerine sarılıyordu ki,  kelimelerle anlatılacak gibi değildi.

Gece programı  sona erdikten mekan kapandıktan sonra bir çok kişi gitmiyor ayrılmıyorlardı   ve balkonda  kendiliğinden oluşan bu organizasyonla hemen koro oluşturuldu ve saatlerce  beraberce söylenen şarkılar,anılarla güzelleşiyordu.

Bu kadar insanın bir araya gelmesi geçmişteki rekabetlerin, dostluğa dönüştüğünü görünce çok duygulandım, mutlu oldum bütün yorgunluğum bitti gitti.

Ertesi günden itibaren telefonum susmak bilmedi herkes teşekkür ediyor ve çok güzel şeyler söylüyorlardı.Biz fazla bir şey yapmadık  Hentbolün ve  dostlukların değerini ne olduğunu hep birlikte  hatırladık,hatırlattık.Bu hentbolün ilk günlerdeki oluşturulan ruhun hala ölmediğini gösterdiği için asıl biz size teşekkür ederiz.

1 Eylül Hentbol sporunun ruhunun ortaya çıkmasıydı.

Bu dostlukları ve değerleri günümüz hentbolcularının görmesi ,yaşaması,anlaması için Eskişehir’de  bir turnuva düzenledik ve bu turnuvaya katılan tüm sporcularla geçmişi ve geleceği bir araya getirmek  amacındaydık. Ancak bu davetimize Anadolu Üniversitesi Hentbolcularının yanında sadece Antalya Murat Paşa Belediyesinin sporcuları katıldı.Bu anlamda katkıda bulunan Sayın Birol Ünsal’a teşekkür ederiz.

Hentbol sporu herkes için farklı anlamlar taşıyabilir? Geçmişte  Rekabetin getirdiği sürelerde aslında bir taraftan dostluğumuza yelken  açıyorduk, o zamanlar  farkında değildik ama şimdilerde bu dostlukların , çok değerli rakiplerimiz, takım arkadaşlarımız, antrenörlerimiz, hakemlerimiz, yöneticilerimiz olduğunu fark etmemiz nice şampiyonluklardan daha değerli olduğunu hissediyoruz.

Benim takımıma Belarustan yeni gelen bir yabancı oyuncumuz var o bile  bir çok şeyi anlamasa bile yaratılan atmosferden  çok etkilendiğini ve bu gecede olmaktan duyduğu sevinci bana defalarca söyleyerek,  teşekkür ederek söylediğindebir kez daha  anladım ki sevginin dili olmazmış.

Biz iki sene öncesinde Eskişehirli hentbolcularla düzenlediğimiz etkinliğin bu noktaya gelmesinde bize yardımcı olan dostlarımızı yanımızda görmekten dolayı mutlu ,onurlu ve gururlu olduğumuzu belirtmek isterim.

Sağolun dostlar sevgiyle kalın,

Seneye görüşmek üzere.

Teşekkürler, Teşekkürler,Teşekkürler.                                                                      

SİNAN ÖNER

Bakmadan Geçme