Hentbolun Yıldızları ve Duayenleri

Yazarımız ve Eski Federasyon Başkanı Günal Ensari, 30-31 Mayıs Tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilen “Hentbolun Yıldızları Adana’da buluşuyor” etkinliğini kaleme aldı.

Hentbolun Yıldızları ve Duayenleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adana’da değerli arkadaşlarımız bu organizasyon için hazırlıklara heyecanla başladı. Aralıklarla sosyal medyadan da bilgi vererek heyecanı daha da arttırdılar.

30 Mayıs 2015 Cumartesi günü Adana Havalimanı’na indiğimde bir çok arkadaşımla bir araya gelerek eskiyi konuşacak, hasret giderecek olmanın keyfi içindeydim. Birden gözümün önünde 1978 de Adana’da A Erkek Hentbol Milli Takımı’mızın olduğu ve Almanya’dan Erwin Zinger’in katıldığı antrenör kursunda, her gün kurs bitiminde tüm kursiyerlerin ayağa kalkıp ve karşımıza da Sevgili Kazım Tekin’in geçerek o ‘HENTBOLU’ diye seslenirken biz de hep beraber ‘SEVİYORUZ’ diye cevap verdiğimiz resim gözümün önünde canlandı. Arabaya bindikten sonra bu düşüncelerle soluğu, Lütfullah Kayalar Spor Salonu’nda aldım. Arabadan ilk indiğimde karşılaştığım arkadaşlarımla sarıldık. Spor salonuna yöneldiğim zaman başta uzun yıllardır görüşmediğimiz Prof. Dr. Metin Yavuz başta olmak üzere organizasyonda görevli arkadaşlar çok samimi ve sıcak karşıladılar. Kısa bir görüşmeden sonra salona girdik. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen kadınlı erkekli tüm hentbol severler ordaydı. Kadınların maçları bitmiş Erkeklerde Ankara – Eskişehir maçı hazırlıkları vardı. Ben de Ankara’yı temsil eden takımdaydım. Ancak geç kalmıştım. Kamil Dikici arkadaşım elinde liste ile bana yöneldi ve Başkanım siz de bu takımda yer alıyorsunuz dedi. Başlamak üzere olan maça daha önce de milli takımda beraber çalıştığımız değerli hentbolcu arkadaşım Mustafa Aslan elimden tutup sahadaki Bank’a alarak takımın Antrenörü geldi dedi. Uzun yıllar önce kulüp veya milli takımlarda antrenörlüğünü yaptığım sporcularımın başındaydım. Maç öncesi resimler çekildi. Harika bir insan kaleci Bülent’e ilk yedi de şans vererek maça başlaması başlı başına ayrı bir güzellikti. Maç başladıktan sonra özgüvenini ortaya koyarak harika bir maç çıkardı. Sporcuların tümü yıllar geçmiş olmasını rağmen kaliteleri ve teknik kapasiteleri ile tribündeki seyircileri mutlu edecek bir performans sergilediler. Maç esnasında diyaloglar seyir zevkini ve maçın güzelliğini kat kat arttırdı.

Akşam yemeğinde müzik eşliğinde Adana’nın yöresel lezzetleri ve kebabı ayrı bir keyifti. Uzun yıllar sonra karşılaştığım Mete Öktem ağabeyimle yılların hasretini giderircesine sarıldık. Konuşmaların eşliğinde dostluğun her yıl daha da perçinleştiği gecede, önümüzdeki yıl organizasyonun İzmir’de yapılacağı anonsunda, herkesin İzmir İzmir diye tempo tutması memnuniyetin ve beklentinin ifadesiydi.

Bu güzel tablonun oluşturulmasında emeği geçen başta Kazım Tekin olmak üzere, Eski Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fazlı Bayram Hadi, Çukurova Üniversitesi Rektörü Baş Danışmanı ve eski hentbolcu Prof. Dr. Osman Metin Yavuz, Adana Büyük Şehir Belediye Başkanlığı, Çukobirlik Spor Kulübü, ve diğer Organizasyon Komitesi üyeleri Bülent Dede, Kamil Dikici, Mehmet Bilbek, Metin Muhacir, İbrahim Şentürk, Murat Uzel, M. Ali Keskin ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok ama çok teşekkür ederiz.

Bir sonraki organizasyonda İzmir’de buluşmak üzere herkese sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.

Fotoğraf facebook grubundan alınmıştır

Bakmadan Geçme