Her yer hentbol, her yer kupa!

Yazarımız Barış Uzel, Beşiktaş Mogaz ile ilgili olarak “Her yer Hentbol, her yer Kupa” adlı yazısını kaleme aldı.

Her yer hentbol, her yer kupa!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HEM LİG HEM DE KUPA!

2014-15 sezonu Türk hentbolu adına çok önemli bir sezon oldu. Türk erkek hentbolunun lokomotifi Beşiktaş, geçen sezonun devre arasında arkasına aldığı Mogaz sponsorluğu rüzgarını doğru kullanıp yerinde hamleler yapınca, yıllardır kapısından döndüğü Şampiyonlar Ligi’ne girmeyi başararak, Türk hentbolseverlere yıllar sonra tekrar Şampiyonlar Ligi heyecanı yaşattı.

O kadar yılın hasretinden sonra, tabiri caizse, Şampiyonlar Ligi’nde “ölüm grubuna” düştü ki grubunda bir önceki sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu, Şampiyonlar Ligi finalisti vardı. Biri hariç Avrupa’nın önde gelen tüm takımlarıyla oynadı, grubuna düşmeyen tek kalburüstü takımla da özel maçta karşılaştı.

Kurduğu geniş ve alternatifi bol kadroyla, bir yandan Şampiyonlar Ligi’nde boy gösteren Beşiktaş Mogaz, öte yandan Türkiye Kupası’nda olsun ligde olsun zafere ulaşmayı bildi. Bu süreçte Türkiye Kupası mücadelesini namağlup tamamlarken, ligde ise nazar boncuğu olarak nitelendirilecek tek mağlubiyet alarak “Şampiyonluk Bizim Kupa Bizim” sloganıyla çıktığı sezonu duble yaparak tamamladı.

Aslında Beşiktaş Mogaz’ın bu sezonki duble kupalı sezonunu anlatmak için filmi biraz başa almak gerekiyor.  17 yaşından beri bu kulüpte olup, 13 yılda bu şubede hemen hemen her işi yapmış, selefi, şimdiki Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüpoğlu’ndan aldığı bayrağı daha da ileri taşıyan, İdari Menajer Berk Karahan ve kendini yıllardır, bir yandan Beşiktaş hentboluna adamış bir yandan da Darüşşafaka gibi önemli ve özel eğitim kurumunda öğretmenlik yapan Antrenör Müfit Arın, Beşiktaş Mogaz’ın bugün bulunduğu yere gelmesinde çok önemli rol oynayan iki etken oldu.

Tabii yardımcı rollerde Oscarlık çalışmalarıyla, aynı zamanda iyi bir tesbih koleksiyoncusu (hediye etmek isterseniz hiç zaman kaybetmeyin derim) olan Yardımcı Antrenör İlker Şentürk, Kondisyoner Mesut Temizişler ve takımın her işe koşanı Masör Sertan Aytaç’ı bu isimlere eklemezsek haksızlık yapmış oluruz.

HEPSİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ OYUNCULAR

Çifte kupalı şampiyon Beşiktaş Mogaz’dan sezon sonu iki oyuncu Alman hentbol ligine transfer oldu. Alman ligi deyip geçmeyin, nasıl her basketbolcunun hedefi bir gün NBA’de forma giymekse, her hentbolcunun hedefi de bir gün Alman liginde boy göstermektir.

Beşiktaş Mogaz, sezon başında Ankara İl Özel İdare’den Yunus Özmúsul ile kalesine takviye yaptığında, herhalde hiç kimse Yunus Özmusul’dan bu kadar büyük performans ve başarı beklemiyordu. Özellikle Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği performans ile Avrupa’daki kulüplerin dikkatini çeken Yunus Özmusul, önümüzdeki sezon Almanya hentbol liginin yeni ekiplerinden TV Bittenfeld’in kalesini koruyacak.

Yunus Özmusul, Alman hentbol ligine transfer olarak, birçok Türk hentbolcusunun rüyasını gerçekleştirdi. Ancak iş transfer olmakla bitmiyor. Orada göstereceği performans da çok önemli olacak. Göstereceği başarı ile Türk oyunculara Almanya kapısı açılacak.

Beşiktaş Mogaz’dan bir başka Alman ligi yolcusu ise Erwin Jan Feuchtmann Perez oldu. Orta Oyun Kurucu bölgesinde bu sene Beşiktaş Mogaz’ın yükünü çeken Şilili Erwin Perez, seneye TBV Lemgo formasını terletecek. Bu da Beşiktaş Mogaz’ın nasıl nokta bir transfer yapmış olduğunu göstermekte.

Şampiyonluk kupası alınırken hem mutluluk hem de hüzün yaşayanlar da vardı. Bir nevi yaprak dökümü yaşandı. Beşiktaş hentboluna yıllarını veren 3 emektar hentbolcuyla yollar ayrıldı. 2005’ten beri takımda olan Sol Kanat Oğuzhan Büyük, 2004’ten beri takımda olan Sağ Kanat Bülent Erkol, 2009 yılından beri takımda ve artık bizden bir olan Orta Oyun Kurucu Ukraynalı Viktor Ladyko takıma veda ederken, kendilerine özel olarak yaptırılmış teşekkür plaketleri verildi.

Beşiktaş Mogaz, sezon boyunca şansız sakatlıklar da yaşadı, özellikle iki oyuncusundan uzun süre faydalanamadı. Sağ Kanat Ercan Aşıkoğlu ve Orta Oyun Kurucu Şenol Boyar, sezonun ortasında yaşadıkları sakatlıklardan dolayı ancak önümüzdeki sezon parkeye inebilecek. Her ikisine de geçmiş olsun diyor, sabır ve özlemle geri dönüşlerini ve takıma katkılarını bekliyoruz.

Bir de askerimiz var takımda: Kaleci Mesut Çebi. Kendisine hayırlı tezkereler diliyoruz ve vatani görevini yapıp Beşiktaş görevine bekliyoruz.

Beşiktaş Mogaz’ın lig, kupa ve Avrupa’yı düşünerek kurulan geniş kadrosunda tam 21 oyuncu var. Hentbolun 7 kişiyle oynanıldığı düşünülürse, her bölgede 2, 3 veya 4 alternatifle oynayabilecek şekilde geniş düşünen Beşiktaş Mogaz’ın, 3 kulvarda mücadele etmiş olduğunu da eklersek, sakatlıkları ve formsuzlukları düşünerek dengeli ve yeterli bir kadro kurulduğunu söyleyebiliriz.

21 OYUNCU TEK TEK NASIL ANLATILIR…

HaberKalesinde devleşen Yunus Özmusul yoksa görev aldığında Yunus Özmusul’u aratmayan diğer kaleci yılların deneyimi kaptan İbrahim Demir’i mi anlatayım? Pivot mevkiinde Avrupa’nın sayılı isimlerinden olan, bir marka haline gelmiş Tolga Özbahar’ı mı anlatayım? Savunmada kapılan toplarda hızlı hücuma çıkıldığında göz açıp kapanıncaya kadar geçen sürede golü atan, takımın en kariyerlilerinden Sol Kanat Hırvat Ivan Nincevic’i mi anlatayım? Sezonun ikinci yerli transferi Orta Oyun Kurucu Volkan Çalışkan’ın takıma getirdiği dinamizmi ve attığı enfes golleri mi anlatayım?

Yoksa savunamaya verdiği sertlikle Hırvat Josip Buljubasic’i mi anlatayım? Ya da birbirinden değerli iki Sol Oyun Kurucu, iki Sırp David Rasic ve Predrac Dacevic’i mi anlatayım? Sağ kanatın yükünü çeken, takımın en kariyerlilerinden Hırvat Vedran Zrnic’ten mi bahsedeyim? Sol kanatta esen, savunmanın önünde de kendisine yer bulan Uğur Çoban’dan mı bahsedeyim?

Aynı bölge oyuncusu oldukları için (Sağ Oyun Kurucu) aynı anda beraber çok az kez sahada olan, golleri izlemeye doyulmayan Ramazan Döne’den mi, yoksa hücumda olduğu kadar savunmada da aynı yüksek performansı gösteren Ozan Arifoğlu’ndan mı bahsedeyim? Ya da maçların sonlarında da olsa süre bulan genç oyuncularımızdan mı bahsedeyim? Hem genç takımla hem de A takımla şampiyonluk yaşayan, Beşiktaş Mogaz’ın geleceği, Sağ Kanat Kubilay Yılmaz ve Pivot Taha Ayar’ı mı anlatayım?

Klasik bir laf vardır, “anlatılmaz, yaşanır” diye, işte Beşiktaş Mogaz da bu klasiğe uyan bir takım; anlatılmaz, ancak izlenir, izlenmesi gerekir. Öncelikle mevcut idari kadro bozulmaz, sponsorla da yola devam edilirse Beşiktaş Mogaz hem Türkiye’de daha çok kupa kaldırır hem de Avrupa’da Türk hentbolunun yüz akı olur, orta vadede Avrupa’da da kupa kaldırabilir.

Avrupa demişken, umarım önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi maçları açık bir kanalda olur, böylece daha geniş izleyici kitlesine ulaşılmış olunur. Geçtiğimiz sezon bu maçların şifreli bir kanalda olması, hentbolseverlerin birçoğunu bu zevkten mahrum bıraktı. (Beşiktaş Mogaz’ın mevcut salon sorunsalı başlı başına bir yazı konusudur.)

HER YER HENTBOL HER YER KUPA!

Beşiktaş Mogaz’ın şampiyonluk maçından ve kutlamalardan sonra eve gittim, bilgisayarı açarak Beşiktaş’ın resmi internet sitesine girdim. Gördüğüm manzarayı hiç unutmayacağım: Sitede 7 haber baş kısımda yer alır ve 7 haberin 7’si de hentbol şampiyonluyla ilgiliydi! Beşiktaş gibi, futbol kulübüymüş gibi lanse edilmek istenen bir kulübün resmi sitesini bu halde görmek, bir hentbolsever için gerçekten paha biçilmezdi.

Beşiktaş’ın müzesini her sezon ve bir süredir tek başına kupalarla dolduran Beşiktaş Mogaz’a da zaten bu yakışırdı!

“Kupalarla dans eden takım” sloganından sonra eklediğim ikinci slogan, “Her Yer Hentbol, Her Yer Kupa” hayırlı olsun Beşiktaş Mogaz’a.

Bakmadan Geçme