Herşey Göründüğü Gibi Değil

Hentbol 1. Ligi’nde Atatürk Üniversitesi ile İzmir Göztepe Spor kulüpleri Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Yoncalık kampüsündeki spor salonunda karşı karşıya geldi.

Bir hayli çekişmeli geçen karşılaşmanın son dakikalarında yaşanangerginlikte üniversite öğrencisi iki taraftar sahaya girdi. İki taraftardaha sonra sporcu arkadaşlarının uyarısı üzerine tribüne dönerken,Atatürk Üniversitesi karşılaşmayı 32-31 kazandı. Maçın bitmesininardından polis sahaya giren şahısları gözaltına almak isteyince ortalıkkarıştı.

Arkadaşlarının gözaltına alınmasına müdahale etmek isteyen üniversiteli gençler ile polis arasında arbede yaşandı.

Bu yaşanan olaylara  her iki takımda karşılıklı açıklamalar ile yanıt verdi.

Haber

Ev sahibi ekip Atatürk Üniversitesi’nde Kulüp Genel Sekreteri ve İdarecisi M. Suphi ÖZÇOMAK ile Antrenör Ali ERZURUMLUOĞLU yapmış olduğu yazılı açıklamada:

"04 Kasım 2012 tarihinde saat 13.00 da oynanan Atatürk Üniversitesi SK.-İzmir Göztepe SK. Türkiye Hentbol Federasyonu 1. Lig A Klasman maçının bitiminde yerel ve ulusal basına yansıyan olaylar hakkında kısa bir açıklama yapma gereği duyduk.

İlgili müsabaka dostane bir ortamda başladı ve dostane bir şekilde sona erdi.  Müsabakanın hakemleri Furkan Kazmaz ve Tayfun Torçuk, gözlemcimiz Kaşif ÇINAR ve rakip takım antrenörü ve idarecisi Deniz Durmaz ve Bülent Sayın ve İzmir Göztepe oyuncuları ile iyi dileklerimizle dostluk ortamında ayrıldık.  İki takım arasında oyunun gerektirdiği diyaloglar dışında bir olay yaşanmadı. Aksi bir durum söz konusu olsa idi, müsabakanın hakemleri ve gözlemcimiz gerekli raporu yada raporları zaten federasyonu gerektiği şekilde bildirirlerdi. Ben kendi adıma hem Göztepe Sporun antrenör ve idarecilerinden, sporcularından ve müsabakanın hakemleri ve gözlemcisinden sağ duyulu yaklaşımlarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Müsabaka sonunda basına yansıyan olaylar için ise; oyunun son saniyeleri içinde oyunun heyecanı ile gelişen iki takım arasındaki itirazlar sırasında sahaya inen bir seyircimizin polis nezaretinde hemen yukarıya alınmasından sonra maçın bitiminde polisin ilgili seyirciyi gözaltına almak istemesine tribünde bulunan ilgili seyircinin arkadaşları ve Üniversite Öğretim Elamanlarımızın polise seyirciyi göz altına almamaları gerektiği konusundaki uyarılarına polisin ısrarlı bir şekilde olayı devam ettirmesi ve bu esnada gelişen tartışmaların basına yansımasından ibaret olan bir konudur. Olayın oluşu esnasında oyuncularımızdan birinin de ilgili seyircinin samimi arkadaşı olmasın nedeni ile arkadaşını almak amacıyla orda bulunması sanki oyuncularında olayın içinde olduğu görüntüsünü vermiştir. Zaten görüntülerde de bu durum açıkça görülmektedir.

Hentbol camiamızın içinde bu durumlar altında bir şey arayanlar var ise yanılgı içindedirler. Biz takım olarak tüm hassasiyetimiz dimdik durmaktayız. Erzurum da gelişen olaylar hakkında gereken yerlere gerekli bilgiler zaten tamamen bildirilmiştir. Hentbol camiamıza sevgi ve saygılarımızla." dediler.

Haber

Misafir takım Göztepe’de İdareci Mustafa DİZDAR yapmış olduğu açıklamalada : " Erzurum’daki mücadelemiz iyi niyetli bir şekilde geçmiş,müsabaka içerisinde tabiki oyuncuların kazanma hırsı sebebiyle pozisyonlar yaşanmıştır.Sonuç olarak müsabakada istediğimiz sonucu alamayarak ev sahibi ekip kazanmayı bilmiştir.Galibiyetlerini tebrik ederiz.

Yaşanan olaylar tamamen Erzurum Atatürk Üniversitesi Seyircileri ile Polis arasında olmuştur.Bizler soyunma odasında iken yaşanan arbede de ne Göztepe’li bir sporcu yada seyirci olayın içinde olmamıştır. " dedi.

Yaşanan Olaylara İlişkin video aşağıdaki gibidir;

 

Bakmadan Geçme