Heyecan Polonya’da başlıyor

2016 Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası 15 Ocak Cuma günü Polonya'da başlayacak.

HENTBOLHABER.NET – 12.kez düzenlenecek olan 2016 Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası, Polonya’nın ev sahipliğinde farklı formatı ile sizlerle buluşacak.

Turnuvanın A grubunda, son şampiyon Fransa, ev sahibi Polonya, Makedonya ve Sırbistan,  B Grubunda Hırvatistan, İzlanda, Norveç ve Belarus,  C Grubunda İspanya, İsveç, Almanya ve Slovenya, D grubunda ise Danimarka, Macaristan, Karadağ, Rusya mücadele edecek.

Avrupa Şampiyonası farklı formatı ile Hentbol severlerin karşısında olacak.  16 takımın, 4’er takımdan oluşan 4 grupta mücadele edeceği şampiyonada, gruplarında ilk 3 sıradaki takımlar bir üst gruba çıkacak. Grubunda 4. sırada yer alan takım şampiyonaya veda edecek. Burdaki amaç müsabaka sayısının artması ile birlikte heyecanın en üst seviyede olması hedefleniyor. 

Statü gereği 4 grubun ilk 3 sırasında yer alacak takımlardan oluşan 12 ekip, yeni bir gruba geçecek ve ‘2. tur’ adı altında yeni maçlarına başlayacak. Bir üst tura yükselen ekipler, ilk gruplarında elde ettikleri puanlarıda yukarı taşıyacaklar. Ancak belirtmekte fayda son sırada eyr alan ekiple oynanan maçların skorları bir üst tura taşınamayacak. 12 takımın 6’şarlı 2 gruba ayrılacağı ikinci grupta ilk 2 sırayı alacak takımlar yarı finale yükselmiş olacak ve ardından şampiyon final maçıyla belli olacak.

15 Ocak Cuma gecesinden itibaren 16 günde yaklaşık 40 canlı maç Sports TV’de hentbol severler ile buluşacak. 




Bakmadan Geçme