HHGD’den resmi açıklama

Hentbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İbrahim Yılmaz, son zamanlarda sosyal medyada çıkan paylaşımlar ile ilgili olarak mesaj yayınladı.

HENTBOLHABER.NET – Hentbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İbrahim Yılmaz, son zamanlarda sosyal medyada çıkan paylaşımlar ile ilgili olarak aşağıda yer alan mesajı yayınladı:

“Değerli Hentbol Ailemiz,

Son haftalarda habercilik adı altında kendi sosyal medya hesaplarından asılsız ve dayanaksız paylaşımları kah gülerek kah acıyarak ( ilgili kişinin konu ile bilgisizliğini ve izlemediği bir müsabaka ile ilgili yorumu) okudum. Son olarak sosyal medyada dün ortaya çıkan yorumlar ve paylaşımlar sınırı aştı.

Kişilerin özel hayatlarını sahaya taşıdığını ileri süren ve asılsız iddialar ile bir takımın hakeme takıldık iddiasını hiçbir dayanak olmadan, kural bilmeden, maçı seyretmeden habercilik altında (hiçbir tüzel kişiliği olmayan, kurumu olmayan sadece kişisel sosyal medya hesabında gazetecilik oynayan) paylaşım yapan bu kişi ile hakem arkadaşımız hukuki yollardan hesaplaşacak, biz de dernek olarak takipçisi ve destekçisi olacağız.

Habercilik doğru bilgiyi teyit ederek, doğru şekilde ve doğru platformda yapmaktır. Değerli gazeteci büyüklerimiz etik kuralların ne kadar kıymetli olduğunu bilirler. Her maç sonrası antrenörlerin ağzından bir iki kelime alıp onu büyük bir olaymış gibi yaparak sosyal medya hesabından kaos yaratmaya çalışan şahıs bu kaos ortamından beslenmekte ve kendi reklamını yapmak için insanların kişilik ve özel hayatlarını hiçe saymaktadır. Her antrenörün maç sonrası hakemleri suçlaması alışagelmiş spor camiasının kanayan yarasıdır.

Hakemler ve gözlemcileri her seferinde hedef gösteren, sosyal medyada gazetecilik oynayan ve muhalif olayım derken, rezil olan, yaptığı son paylaşım ile asılsız iddialara bir yenisi daha ekleyen bu şahısa hukuki açıdan dur diyeceğiz.”

Hentbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı

İbrahim Yılmaz

Bakmadan Geçme