Hikmet Vurgun: Dersimizi iyi çalıştık

Ardeşen GSK Antrenörü Hikmet Vurgun Avrupa’da tur atlayan takımı ve A Milli Takım ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

HENTBOLHABER.NET/ÖZEL – Türkiye’nin EHF Challenge Cup’daki iki temsilcisinden biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Belarus ekibi Gorodnichanka’ya elenirken 3. Tur mücadelesini Polonyalı rakibi Energa AZS Koszalin karşısında 34:27 ve 31:31 skorlarla tamamlayan Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü son 16 takım arasına kaldı.

Ardeşen GSK Antrenörü Hikmet Vurgun, maçtan sonra Hentbolhaber.Net’e şu açıklamalarda bulundu:

"Ardeşen GSK, geçtiğimiz yıl Challenge Cup mücadelesine Şubat’ta başlamıştı. İçeride ve dışarıda mağlup olup şampiyonaya erken veda etmişti.

Bu yıl 3. Turdan başladığımız mücadelede şampiyonanın en güçlü ekiplerinden biri ile eşleştik. Modern hentbol oynayan bu takımın kadro derinliği üst düzeyde olmasa da çok güçlü bir takım. Oynanan hentbolda Norveçli antrenör Reidar Møistad’ın çok etkisi olduğunu düşünüyorum.

EN GÜÇLÜ TAKIMLARDAN BİRİYDİ
İlk maçta dersimizi iyi çalışmış olduğumuz için istediğimiz galibiyeti hanemize yazdırdık.  Bugünkü maçta ise rakibimiz maça hızlı ve yüksek savunma ile başladı. Çıkardıkları oyun ile ilk etapta bizi etkisiz hale getirseler de devre arası bize gereken zamanı verdi. Arada sporcularımızla gereken konuşmayı yaptık. Oyuncularımız toparlandı ve maçı berabere bitirdik. Maçı kazanabilirdik elbette ancak mağlup olmadan turu tamamlamak hem ekibimizin morali hem Türkiye’ye puan kazandırmak açısından önemliydi. Umarız bundan sonraki aşamada bu turdaki rakibimiz gibi dişli bir rakip ile eşleşmeyiz. Kuralar Salı günü çekiliyor. Bizde her takım gibi bu aşamada daha rahat mücadele edebileceğimiz bir takım ile eşleşmek istiyoruz.

AVRUPA KUPASININ EN SKORERİ BİR TÜRK: ASLI İSKİT
Aslı İskit Türkiye’nin son yıllarda yetiştirdiği en iyi oyunculardan biri olarak göze çarpıyor. Özellikle oyun kurucu olarak yükselen performansı göz dolduruyor. Oyun anlayışı gelişiyor. Elbette takım arkadaşlarının bu gelişime yaptığı katkıyı da göz ardı etmemek lazım.

Challenge Kupası maçlarında dış atışlarda, hızlı hücumda ve 7 Metrelerde oldukça başarılıydı. İlk maçın son beş dakikasında oynatamadık ancak iyi tedavi ile bugünkü maçta istediğimiz verimi aldık.

Aslı, parlayan bir yıldız. Umarım yolu açık olur. Yeliz Özel, Serpil İskenderoğlu gibi oyuncularımız gibi yurtdışında Türkiye’yi başarı ile temsil eder. Sadece Türk hentbolunda değil dünya hentbolunda da önemli bir yer edinmesini temenni ediyorum.

MİLLİ TAKIM DÜNYA ŞAMPİYONASI FİNALİ YOLUNDA
Şu anda milli takım için lige ara verildi. Salı günü 2015 Dünya Şampiyonası elemeleri için kampa giriyoruz. Eleme grubundaki rakiplerimiz Avusturya, Portekiz ve İsrail oldu. Normalde içeride ve dışarıda 6 maç oynanması gerekiyordu ancak siyasi konjonktür maalesef buna engel oldu. İsrail’in jeopolitik tehlikeleri bu kararın alınmasında etken oldu. Uluslararası federasyon maçların bir merkezde oynanmasını istedi. İsrail olmayacaktı, Türkiye’de müslüman ülke olduğu için İsrail’e verilmeyen imkan Türkiye’ye verilemedi. Kalan iki ülkeden nispeten ortada olan Avusturya maçların oynanacağı ülke oldu.

Avusturya ev sahibi olmanın avantajını kullanacak. Portekiz hentbolu hızlı gelişmekte olan bir ülke.Umarım eksiklik sakatlık olmadan o gruptan çıkarız. İsrail dışındaki üç ülkenin gruptan çıkma şansı eşit."

Bakmadan Geçme