Hırvatistan’da büyük şok!

Yazarımız Günal Ensari, Erkekler AVrupa Şampiyonası Yarı Finalinde ve EHF Kongresinde yaşananları kaleme aldı.

Hırvatistan’da büyük şok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün (27 Ocak 2018 cumartesi günü) Avrupa Hentbol Federasyonu’nun saat 10:00 da Zagreb Sheraton Otelde gerçekleşen konferansı tamamlandı. İleriye yönelik projeler var. Bir sonraki Avrupa Şampiyonası ilk kez 24 takım ile düzenlenecek ve daha çok takımın katılması sağlanacak.

Çalışma grupları oluşturularak, Avrupa Hentbolunun gelecekteki gelişimi için projeler hazırlanıyor. Basketboldaki gibi Euro Ligin oluşturulabileceği üzerinde hazırlıklar yapılıyor.

Haber

Konferansın ardından da öğleden sonra Zagreb Arena Konferans Salonu’nda, 2019’da Almanya ve Danimarka’nın ortak düzenleyeceği 2019 Dünya Şampiyonası elemeleri kura çekimine katıldık. Kura çekiminde yoğun bir kalabalık vardı. Yazılı ve görüntülü medyanın ilgisi ise bir hayli fazlaydı. Kura çekimindeki heyecan ve güçlü takımlar eşleşirken salondaki atmosfer görülmeye değerdi. 

Ayrıca en çok konuşulan cuma günü oynanan ve sürprizle sonuçlanan yarı final maçlarıydı. En çok konuşulan da Fransa- İspanya maçıydı. Fransa cuma günkü şoku atlatmaya çalışıyordu.

Haber

Ortadaki İspanya Hentbol Federasyonu Başkanı

Bugün dostlarım olan Fransa ve İspanya Hentbol Federasyonu Başkanları ile birlikte yaptığımız sohbette, Fransız başkana “Fransa’yı çok uzun yıllardır böyle görmedim” dediğimde, başkan da, “Son 10 yılda ben de böyle görmedim” diyerek şaşkınlığını dile getirdi ve İspanyol Başkanı tebrik etti. İspanyol Başkan ise iyi savunma yaptıklarını, kalecilerin iyi oynadığını ve sakatlanan diğer kalecinin yerine kadroda olmayan 37 yaşındaki eski milli kaleci Sterbik’i çağırdıklarını, maça 7-8 saat kala Zagreb’e geldiğini bu şampiyonada ilk maçı olduğunu, 3 adet 7 metre çıkardığını ve nerdeyse maçın kahramanı ilan edildiğini söyledi. İspanya’nın önde gelen MARCA gazetesinde ilk sayfada verilen manşeti gösterdi, büyük sevinç duyduklarını hentbol adına inanılmaz bir başarı olduğunu da söyledi.

İspanyol Başkan Finalde kazanırsak bir ilki başaracaklarını da ilave etti.

Haber

Günal Ensari, İsveç Hentbol Federasyonu Başkanı ile

FRANSA – DANİMARKA  arasında oynanacak 3-4 . lük ve İSPANYA – İSVEÇ arasında oynanacak Final maçını nasıl biteceği konusunda ben de herkes gibi merak içinde bekliyorum. 

Sağlıkla kalın.




Bakmadan Geçme