Hırvatistan’da kim çıkacak kim düşecek?

Erkekler 18 Yaş Avrupa Şampiyonasında yarı finalistler ve 2. Klasman EHF Şampiyonalarına gidecek adaylar belli oldu…

HENTBOLHABER.NET – Hırvatistan’da düzenlenen Erkekler 18 Yaş Avrupa Şampiyonasında (Men’s 18 EHF EURO 2016) çetin bir mücadelenin yaşandığı grup maçları Çarşamba günü sona erdi. 2 gruptan yarı finale yükselen takımlar Almanya, Fransa, Hırvatistan ve Slovenya oldu.

M1 Grubunda kıran kırana bir mücadele yaşandı. Maçlar sona erdiğinde gruptaki 3 takımın da 4’er puanı vardı. Yarı finalistler averajla belirlendi.

Haber

Haber

KLASMAN GRUPLARI

Klasman gruplarında ise başka bir kıyasıya mücadele yaşandı. Ana tabloda yer alamayan takımlar I1 ve I2 gruplarında 2018’deki 20 Yaş Avrupa şampiyonasına katılabilmek için mücadele verdi.

Klasman grupları 
I1:Rusya, İsviçre, Norveç, Slovenya
I2: Portekiz, İsveç, Polonya, Çek Cumhuriyeti

KLASMAN GRUPLARI NEDEN ÖNEMLİ?

Avrupa Hentbol Federasyonu’nun genç yaş kategorileri için getirdiği yeni sisteme göre M18 EHF EURO 2016’dan en kötü sonuçları alan 3 takım Erkekler 20 Yaş EHF Şampiyonalarına katılacak. Yani 2. Klasmana düşecek.

AVRUPA ŞAMPİYONALARI YENİ OYUN SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

Haber
Kısaca yeni sistem: EHF, 18 ve 20 Yaş Erkekler ve 17-19 Yaş Kadınlar Avrupa Şampiyonası sistemini değiştirdi. Yeni statüyle birlikte bu yaş kategorilerinde eleme grupları yerine 1. ve 2. Klasman olarak şampiyonalar düzenlenecek. En iyi 16 takımla düzenlenen Avrupa Şampiyonası takımları “M18 Euro” adıyla 1. Klasman olarak belirlenirken diğer katılımcı ülkeler “M18 Championships” adıyla 2. Klasmanda yer alacak. Milli Takımımız 15 Ağutos’tan bu yana Bulgaristan merkezindeki 2. Klasmanda mücadele ediyor.

MİLLİLERİMİZ KAYIPSIZ İLERLİYOR

MAÇ SAATLERİ

Klasmanda birinci grupta İsviçre ve Slovakya ile ikinci grupta Polonya ve Çek Cumhuriyeti üçüncü ve dördüncü oldu. Bu 4 takım 13.lük/16.lık maçları oynayacak. 19 Ağustos Cuma günü 13:30’da İsviçre ile Çek Cumhuriyeti, 16:00’da ise Polonya ile karşılaşacak. Bu dört ülkeden sadece biri 2. Klasmana düşmekten kurtulabilecek.

Yarı finaller de 13.lük/16.lık maçları gibi Cuma günü oynanacak. 18:30’da Fransa ile Almanya ve 21:00 Hırvatistan ile Slovenya karşılaşacak. Fransa ile Almanya A Milli takımları Rio 2016’da yarı finalde karşılaşacak.

UZMANLAR EV SAHİBİNİ TRİBÜNE GÖNDERDİ

‘KÖTÜ ÇOCUKLAR’ KATAR’I EZDİ GEÇTİ

Maçlar Hırvatistan Hentbol Federasyonu kanalından canlı yayınlanacak.

CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYINIZ

1992’den bu yana oynanan Erkekler 18 Yaş Avrupa Şampiyonası tarihinin en başarılı takımları Hırvatistan ve Almanya. Her iki ülkenin de ikişer altın ve birer gümüş madalyası bulunuyor.

Bakmadan Geçme