HK Kosova kulübüne Tika’dan yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ortak geçmiş ve kültüre sahip olduğumuz Kosova'da eğitim, sağlık, restorasyon, tarımsal kalkınma gibi gerçekleştirdiği başarılı bir projelerle faaliyetlerine devam ediyor.

Kosova’da birçok alanda önemli projelere imza atan TİKA, gerçekleştirdiği yeni projelerle faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda TİKA Kosova’da Kosova 1. Hentbol Ligi takımı “KH Kosova” Kulübü’ne spor malzemeleri desteğinde bulunuldu.

Proje kapsamında 1953 yılında kurulan ve günümüze dek katıldığı müsabakalarda büyük başarılar elden eden, tarihinde şampiyonlukları bulunan, Avrupa Hentbol Liginde de maçlar oynayan, Kosova 1. Hentbol Ligi takımı “KH Kosova” Kulübü’ne spor malzemeleri desteği verildi. TİKA desteği ile temin edilen hentbol topları,  forma ve eşofmanlar kulüp başkanı ve takım kaptanına teslim edildi.

Proje kapsamında destek verilen KH Kosova Kulübü Osmanlı döneminde önemli merkezlerden biri olan Vıçıtırın şehrinin hentbol kulübü olma özelliğini taşıyor. Vıçıtırın şehrinde, Türkçe de günlük hayatta kullanılan diller arasında yer alıyor.

Malzemelerin teslim töreninde konuşan kulüp Başkanı Fatmir Gubetini, bu dönemde kendilerine sunulan desteğin çok değerli olduğunu vurgulayarak, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve halkına teşekkürlerini iletti.

TİKA logosunun yer aldığı formalarla çıkılan ilk derbi maçı öncesinde kulüp yöneticileri tarafından TİKA Kosova Koordinatörlüğü’ne teşekkür belgesi takdim edildi. Ardından Kosova Hentbol Kulübü oyuncuları ve yetkilileri ile hatıra fotoğrafı çektirildi.

Haber

Haber

Bakmadan Geçme