Hollanda, EHF’den 3 Yıl Men Cezası Aldı

Hollanda Hentbol Federasyonu, 2016 Yılı Aralık ayına kadar hiçbir kategoride Avrupa Şampiyonası düzenleyemeyecek.

Hollanda Hentbol Federasyonu , Avusturya’da düzenlenen 2008 Yılındaki  EHF kongresinde  Avrupa Bayanlar Hentbol Şampiyonasına Ev Sahipliği yapma hakkını kazanmış ve gerekli çalışmalara başlamıştı. 

4-16 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenen organizasyona, 5 ay kala ev sahipliği  yapamayacağını bildirmesi ile EHF üye ülkelere Organizasyonu yapma hakkını verebileceğini duyurmuş ve Sırbistan Hentbol Federasyonu , Bayanlar Avrupa Şampiyonasını düzenleme hakkını almıştı.

Hollanda Hentbol Federasyonu’nun bu tutumundan dolayı EHF, Disiplin Kuruluna Hollanda Hentbol Federasyonu’nu sevk etmiş bulunmaktadır.

Geçen günlerde açıklanan EHF Disiplin Kurulu kararlarına göre Hollanda Hentbol Federasyonu’na , EHF Kurallları ve Statülerine uymama, organizasyonun yapılmasını tehlikeye düşürme ve organizasyon için kötü bir imaj çizilmesi sebebiyle 300.000 Euro ,  aynı zamanda geri çekilmesi üzerine oluşan ek masraf ve giderler için 250.000 Euro, toplamda 550.000 Euro para cezasına çarptırılmasına karar vermiş bulunmaktadır.

Ayrıca Hollanda Hentbol Federasyonu’na da 3 Yıl Boyunca hiçbir kategoride Uluslararası düzeyde organizasyon verilmemesi kararını vererek , organizasyonlara ev sahipliği yapma hakkından men etmiştir.

Hollanda Hentbol Federasyonu, Bu karara 28 Ağustos 2013 tarihinden önce itiraz edebilecek.

Bakmadan Geçme